Húsvét Noszvajon kicsinknek és nagyoknak

Rovat

Megosztás

A húsvét hagyományőrző hangulata teljesen elbűvöli a Noszvajra látogatókat: hegyen és völgyön át,  a kastélyban, a réteken, a tavaknál, a Barlanglakásokban, a borospincéknél, a patak mentén, a Gazdaházban is magával ragad az ünnep szelleme. A településen az év minden szakaszában, az évszakokkal harmóniában várják a helyiek a turistákat kitűnő természet-és családbarát programokkal.

Noszvajon  a húsvéti program főként az egyedülálló meseútra, illetve a faluban és a környékén is meglévő népi hagyományokra épül.

1004058_526159670783472_574234237_n

A noszvaji meseút a szabadidő tartalmas, vidám eltöltésének jegyében született. Alapgondolata, hogy a nyaralás, pihenés ideje alatt kötetlenül végigjárható kalandtúra keretein belül játékosan a mesék világán keresztül ismertesse meg az „úton lévőket” az adott tájegység (Noszvajon a palóc) hagyományos kincseivel, szellemiségével.

oxigen-hotel-superior-family-spa-orig-03

Idén Húsvétkor a találkozó 10 órakor van az Oxigén Hotel Family & Spa előtt, ahonnan a gyerekek Oszter Alexandra színművésznő és kisfia kíséretében mennek el a meseházhoz, ahol egy új mese vár rájuk, melyet a színésznő előadásában hallgathatnak meg. Oszter Alexandra szívéhez különösen közel állnak a mesék, hiszen nemrégiben egy mesekönyv illusztrálására is felkérték és kisfiának is gyakran olvas kedvenc mesekönyveiből. Innen a szafari busszal a Tündérkert Hotelbe vezet a srácok útja, ahol Alexandra segítségével vidám színekben pompázó tojások kerülnek ki az apró kezecskék alól.  A szálloda a De la Motte kastély egyik szárnyában éppen az ünnepekre készült el, buja zöld parkja és a rejtélyes kis kastély további játékokra, kalandokra csábítja a gyerekeket. Míg a felnőttek a kastély történetét hallgatják, addig az ifjabbak újabb mesékre lelhetnek a mesedobozban. A kicsik a festői környezetben képzeletbeli utazást tehetnek a múltba, megismerkedhetnek a nép hagyományőrző játékaival. Mulatságban biztosan nem lesz hiány, hiszen lesz tojáskeresés a kastélyban és nyuszi futam is. Természetesen azok az apróságok is megtalálják a nekik való programot, akiknek nincs ínyükre a nagyobb területet igénylő mozgás, hiszen megismerkedhetnek a matyómintával, festhetnek tojást és készíthetnek húsvéti tojástartót.

Hungary_Noszvaj_DeLaMotte_palace

Nagyszerű időzítéssel a tavasz köszöntésére a Tündérkert Hotel, éppen húsvétra nyitja meg kapuit az aktív pihenést és a családi kalandozásokat kedvelők nagy örömére. A családbarát szálloda kifejezetten pénztárca kímélő, családbarát árakat és csomagokat kínál, 10 éves kor alatt pedig díjmentes, hogy minél többen élvezhessék az aktív családi pihenés élményét a tündéri szépségű környezetben.

A vintage stílusban kialakított szálloda a De la Motte kastély szárnyában 36 szobával, hangulatos kis fürdőházzal várja a családokat egy buja zöld arborétum és 10 hektáros erdő ölelésében. Ez a meseszép környezet a romantikára vágyó párok számára is kihagyhatatlan élményt nyújt, éppen ezért kifejezetten az Ő részükre készült 6 különleges mini lakosztály a kastély főépületében!

12794586_1600299646886252_3161626974345096032_n

Csöppenj a természetbe, csöppenj egy hagyományőrző településre! Élvezd ki mindazt, amit Noszvaj nyújthat Neked és családodnak nyújthat!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta