Ezt nézed:  / Hírek / Így fejleszti tovább a CAMPUST-t a Neumann János Egyetemért Alapítvány

Így fejleszti tovább a CAMPUST-t a Neumann János Egyetemért Alapítvány

A 2020-2021-es tanévtől a Neumann János Egyetemért Alapítvány lett a kecskeméti Neumann János Egyetem fenntartója. Az új kecskeméti egyetemi CAMPUS második ütemének fejlesztését az alapítvány már a saját tulajdonába került társaságon keresztül tudja megvalósítani.

A változás egyben modellváltást is jelent, amelynek célja, hogy az egyetem hosszú távon is stabilan, hatékonyan működhessen, és bővíthesse innovációs tevékenységét.

Kecskemét főiskolájának egyetemmé fejlesztése 2016-ban valósult meg a Gazdaságtudományi Kar létrehozásával.

Párhuzamosan zajlott a nemzetközi szinten is egyedülálló új CAMPUS építése, amelynek első üteme 2019 szeptemberére készült el. Ezzel új szintre lépett a gazdaságtudományi oktatás.

A CAMPUS egyik híressé vált különleges terme a speciális építészeti megoldásokat felvonultató „tőzsdetojás”, ahol tőzsde működését sajátíthatják el a hallgatók.

Az épületegyüttes több funkciót is ellát. A vállalatokkal való együttműködés keretében már jelenleg is vannak olyan cégek, amelyek irodáikat az egyetem területén működtetik.

A Neumann János Egyetemért Alapítvány folytatja az „Intelligens Kecskemét CAMPUS” oktató- és kutatóközpont beruházást.  A második ütemben egy modern adminisztrációs részleg, kollégium és egy digitális, innovációs, kreatív multifunkcionális központ épül. Ebben kap helyet például a Magyar Animáció Háza is.

A cél, hogy az egyetem – és ezzel Kecskemét városa is – a kutatás-fejlesztés-innováció meghatározó központjává váljon, és kilépjen a nemzetközi színtérre is.

Képek: gtk.uni-neumann.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share