Ezt nézed:  / Divat/Életmód / A jövő telefonjai

A jövő telefonjai

A telefon a mindennapjaink részévé vált. Szinte már el sem tudjuk képzelni az életünket nélküle. Használjuk munkához, szabadidőnkben, de még suliba menet is. A technológia folyamatosan változik. De vajon milyen lesz majd a jövő telefonja?

Ennél az iparágnál rohamosan változik a technológia. Az igények nagyok, így a gyártók is kénytelenek lépést tartani velük. Elképesztő verseny van a telefongyártás terén. Szinte napról napra jönnek újabb ötletek, ami meghatározhatja később az életünket. Egy dologban azonban biztosak lehetünk. A jövő telefonjai már nagyon intelligensek lesznek.

A felhasználók igényeit nehéz kielégíteni, de a folyamatos munkával mindig hoznak valami újdonságot. A jövőben arra lehet számítani, hogy egyre több intelligens funkciója lesz egy telefonnak. A nagy gyártók inkább ebbe az irányba fognak elmenni. Egy mesterséges intelligenciához hasonló program lesz a segítségünkre, ami azt hivatott elősegíteni, hogy mindig és mindenben a rendelkezésünkre álljon. A hangalapú szoftverek már léteznek, és már csak néhány év kell, hogy mindenkinek ott legyen a telefonján egy személyi asszisztens.

A gombok az elmúlt évek alatt majdhogynem teljesen eltűntek és a jövőben arra lehet számítani, hogy az a megmaradt néhány is el fog tűnni. Vagyis feleslegessé fognak válni. Sokkal inkább az érintésre hagyatkoznak majd.

Évek óta próbálnak már egy gondolat alapú kezelést létrehozni. Ez agyhullámok alapján működik. Vagyis az agyaddal tudod irányítani a készüléket. Ez még eléggé kísérleti fázisban van, és egyáltalán nem biztos, hogy nagy siker rejlik benne. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi lesz ezzel az iránnyal, de elég extrém belegondolni, hogy a telefon azt csinálja, amire te gondolsz.

Régóta létezik egy olyan irány, mely a testünkbe beépített apró érzékelők segítségével irányítja a telefont. Ehhez persze kell egy kis műtéti beavatkozás is, ami elég erős kizáró tényező lehet egyeseknél, de elképzelhető, hogy pár év, vagy évtized múlva mindenki mikrochipeket visel a testébe építve.

A jövő telefonjai
Átlag napi menyit használod a telefonodat?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share