Így kérj pénzt a szüleidtől, hogy biztosan adjanak!

Rovat

Megosztás

Kéne egy új telefon? Szeretnél elmenni egy belépős buliba? Megajándékoznád a barátnődet? Mi segítünk neked, hogyan kérj pénzt minderre a szüleidtől!

Mondd el, miért fontos.

A legtutibb tanácsunk az, hogy legyél őszinte. Mondd el kereken, hogy mire van szükséged és miért. Ez azért is jó, mert nem biztos, hogy meg tudnak neked venni valamit a szüleid, de ha tudják, hogy miért van rá szükséged, talán meg tudják oldani a helyzetet másképp.

Készítsd elő a terepet!

Ez már egy kicsit fifikásabb megoldás, de nem rossz. Ha szeretnél majd valamit kérni, egy ideig figyelj oda olyan apróságokra, amik a szüleidnek fontosak, vagy mellékelj bizonyos dolgokat. Például egy nagyszabású buli előtt tedd le kicsit a konzolt és vedd fel a mosogatószivacsot. Hidd el, hatásos.

Olyanra kérj, ami szerintük is jó lehet.

Próbáld meg az ő elképzeléseiket a te vágyaiddal összehangolni. Ha te például táborozni akarsz, és nincsenek nagyon mellette, viszont fontos nekik, hogy tanulj valamilyen hangszeren, akkor keress egy zenetábort, és máris jó esélyekkel indulsz.

Mondd azt, hogy megoldod amúgy is.

Úgy kérd őket, hogy először hozzájuk fordulsz segítségért, de ha nem segítenek, akkor elintézed másképp, például elmész dolgozni. Ha ezt nem akarják, akkor segíteni fognak, rosszabb esetben tényleg menj el dolgozni.

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta