Megtudtam, hogy megcsalják a legjobb barátomat!

Rovat

Megosztás

Árulkodjak, vagy a béke kedvéért jobb hallgatni a sírig?

Kitti egy bevásárlóközpontban nézelődött. A szűk szárú farmerba azonnal beleszeretett, sietett is a próbafülkébe, hogy magára kapja. A tükörben látott képről azonban – hiába állt úgy a darab, mint amit ráöntöttek – valami elvonta a figyelmét. Halk pusmogás a szomszéd fülkéből. Ketten voltak, egy lány és egy fiú. „Imádlak ebben a topban!”- lelkendezett utóbbi, mire a dicséret tárgya harsányan felnevetett. Ismerte ezt a nevetést, és ledöbbenve azonosította be a hangok tulajdonosát: egy osztálytársa kacagott ugyanis legjobb barátnője szerelmének fülébe…

Megtudtad. Egy világ dőlt össze benned, pedig csak külső szemlélője voltál közeli ismerősöd kapcsolatának. Pont ezért nehéz a döntés: eláruljad az igazat legjobb barátodnak, vagy maradj ki az egészből, és hagyd a rózsaszín felhőn gondtalanul csücsülni, a sorsra bízva szerelmi életét.

jj

Pesten hallottam…

Bármit is teszel, előtte bizonyosodj meg róla: valóban félrelépett jó barátod párja? A saját szemeddel láttad, ahogy másnak ad csókot, vagy csak egy ismeretlen ismerős mesélt róla? Esetleg egy félreértett, ám annál ártatlanabb beszélgetésnek voltál tanúja? Akaratlanul is árthatsz legjobb barátodnak, aminek az lehet a vége, hogy nem a szerelmének int búcsút, hanem tőled válik meg.

„Egy árulót szeretsz!”

Kitti nagyon is jól hallotta, amit hallott. Szerelmes évődés volt az, és az érintettek helyett is pirult: félrelépni ilyen nyíltan? Gyalázat! Ha ezt a legjobb barátnője megtudná… Megtudja?

A válasz egyértelmű: igen, mindenképpen. És sajnos (vagy nem sajnos) téged ért az a megtiszteltetés, hogy rávilágítsd a keserű igazságra. Különben a megcsaló tettestársává válsz, hagyva, hogy megalázzák. S ha nem avatkozol közbe, talán hónapokig tarthat a felszarvazás. Bűnösök közt pedig tudjuk jól, cinkos, aki néma.

curly+hair

„Szép a szarvad, barátom.”

Egy ilyen komoly témát nem illendő egy kétmondatos emailben elintézni. Beszélni kell, szemtől szemben, barátod csalfa párja helyett is magadra vállalva az őszinteséget. A vallomást megelőzően jelezd: nem fog örülni a hallottaknak, de őrizze meg hidegvérét, hiszen – bár elsőre annak tűnik – nem következett be tragédia. Biztosítsd róla, hogy rád számíthat, ezért is mondod el neki azt, amit, hiszen jót akarsz. Szépíteni, elhallgatni kár, csak feleslegesen táplálna hiú reményeket. Ugyanakkor a száz elcsattant csók helyett elegendő elárulni kettőt – ne fájdítsd jobban barátod összetört szívének darabjait.

„Tibi nem őszinte hozzád. A minap láttam, hogy Alexának csapja a szelet – a próbafülkében.” Ha pedig megtörtént a nagy vallomás, nyújthatod is a zsebkendőt, közben válladat tartva.

“Próbálj meg lazítani!”

A neheze csak ezután jön: neked kell felsegítened a padlóról és támogatnod csalódott barátodat. Ne hagyd, hogy magába fordulva keseregjen volt kedvese után. Miután alaposan átbeszéltétek a történteket (valószínűleg hetekig ez lesz kettőtök közt a téma), s kisírta magát, szervezz neki vidám programokat, tereld el a figyelmét, vidd társaságba, új emberek közé – de csak miután meggyőzted róla: egész biztosan talál egy sokkal jobbat, aki megérdemli figyelmét. A ruharüzlet harmadik fülkéjéből például egy roppant szimpatikus fiú mosolygott ki – és még a farmer is tökéletesen állt rajta…

Megcsalnak, haver!
Te mit tennél, ha megtudnád, hogy megcsalják legjobb barátodat?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók:Weheartit.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta