Így lesz az ünnep neked is boldog!

Rovat

Megosztás

Már csak néhány hét van hátra karácsonyig, és a vásárlási láz vagy akár a koronavírus-helyzet miatt nehezebb lehet az ünnepre hangolódnod. Adunk pár tippet, hogyan lehet számodra is boldog az ünnep.

Az év utolsó hónapja sok szempontból megterhelő lehet, emiatt kevésbé juthat már arra energiád, hogy valóban örömmel és szeretettel várd az ünnepet. Előfordulhat, hogy frusztrált vagy, és már csak azt várod, hogy letudd az egészet. Vannak azonban lehetőségek, amik segíthetnek, hogy ne így állj ehhez hozzá.

A teendőket még előtte intézd el!

A legfontosabb, amit tehetsz, hogy a teendőidet nem hagyod az utolsó pillanatra. Ha még 23-án is ajándékok után rohangálsz, nehézzé válhat számodra, hogy valóban nyugodtan és örömmel állj szentestén a karácsonyfa mellett. Ha teheted, időben fejezz be minden tennivalót, és az utolsó napokban már csak pihenj.

Az ünnep előtt már ne stresszelj!

Talán olyasmiken gondolkodsz, hogy elég jó-e az ajándék, amit vásároltál vagy van-e még bármi elintéznivalód. Ezek valóban fontos kérdések lehetnek, de közvetlenül a karácsony előtti napokban már ne stresszelj ilyesmin, engedd inkább, hogy megérintsen az ünnep melege.

Hangolódj karácsonyi filmekkel!

A karácsonyban az egyik legjobb dolog, hogy ilyenkor bátran lehet karácsonyi filmeket nézni. Nagyon sok jó film van, amit megnézhetsz, viccesektől a meghatókig, és ezek által könnyebben is tudsz ráhangolódni az ünnepre. Még jobb, ha a családoddal együtt közös programként néztek meg egy filmet. Itt találsz néhány tippet a legjobb karácsonyi filmekről.

Karácsonyi díszekre fel!

A legjobb módja a karácsonyi hangolódásnak, ha a környezetedet is karácsonyi díszekkel díszíted fel. Néhány karácsonyfadísszel és világítással máris hangulatosabb lesz a lakás. Akár karácsonyi zenéket is hallgathatsz, miközben dekorálsz, így garantált a karácsonyi hangulat.

Segíts be a sütés-főzésbe!

Az ünnepre való hangolódásban segíthet, ha egy-egy fogás elkészítésében te is besegítesz otthon. Lehet ez egy egyszerűbb sütemény vagy akár egy bonyolultabb főétel is, a lényeg, hogy így segítesz is, és sikerélményed is lehet. A karácsonyi fűszerek illata pedig biztosan téged is magával ragad.


A legfontosabb: pihenj és lazíts!

Lehet maradtak még teendőid az év végére, vagy esetleg valami tanulnivaló is várat még magára, de ezeket, ha lehet, ne az ünnepnapokon akard elvégezni.

A karácsonyi ünnep néhány napjára engedj el minden nehézséget, pihenj, lazíts, és tölts minél több időt azokkal, akiket szeretsz.

Forrás: giphy.com

Legyen az ünnep neked is boldog!
Te várod már a karácsonyt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta