Így ne viselkedj tömegközlekedésen!

Rovat

Megosztás

A tömegközlekedés is egyfajta morál, amit meg kell tanulni. Valaki azonban szándékosan nem vesz tudomást utastársairól, ami pedig könnyen vitába torkollhat. Ezekre figyeljünk, ha tömegközlekedünk!

 

A hangos zene hallgatás egyre gyakoribbá vált. Korábban csak nagy hangerőn fülhallgatóval ment, ma már előfordul az is, hogy hordozható hangszóróból szól a zene. Ez lehet, hogy menőnek tűnhet, de higgyétek el, hogy nem az! Sokkal inkább idegesítő tud lenni. Nem egyszer volt már ilyen miatt konfliktus. Valakit kifejezetten irritál, ha a buszból egyszer csak partibusz lesz.

Mindenki látott már olyat, ha valaki nagy szatyrokkal akar felszállni esetenként elsodor vele egy-két embert. Nos, van olyan, aki nem is figyel oda másokra. Majdhogynem szó szerint keresztülhúzza rajtuk a holmijait. Vagy nem törődik velük szándékosan, vagy nem tudatosul benne, de elég kellemetlen érzés, ha egy 20 kilós gurulós bőrönd átmegy az ember lábán. Néhány esetben pedig még az van felháborodva, aki a bőrönddel van, mert hogy gondoljuk, hogy nem tudunk félre állni a zsúfolt helyen!

Egy másik remek példa lehet, ha valaki a zsúfolt helyen tolakszik, csak azért hogy 3 méterrel beljebb legyen. A legkisebb résekbe is bepréselődik és számtalan lábra rálép. Még meg is értenénk, ha mondjuk leszállni szeretne, de nem fog, csak sok megállóval később. Ha megkérdeznénk bizonyára még ő maga sem tudná megindokolni a tolakodását.

És most jön mindenki kedvence. Képzeljük el, hogy annyira nem zsúfolt a jármű, bőven lenne hely középen elférni kényelmesen, de van legalább 3 ember minden ajtónál, akik beállnak, nehogy már könnyű legyen a fel- és leszállás. Ugyan ők maguk nem mozdulnak semerre, csak egyszerűen beállnak az ajtóba. Többnyire ilyenkor még utaznak vagy negyed órát, de addig is rendesen feltartják a közlekedni vágyókat.

Így ne viselkedj tömegközlekedésen!
Szoktál tömegközlekedni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta