Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Így vásárol karácsonykor a magyar

Így vásárol karácsonykor a magyar

Közelegnek az ünnepek, ami sokaknak egyet jelent: eljött az ajándékbeszerzés ideje.

Az GfK  felmérése szerint a magyar családok  karácsonykor 50 ezer forinttal többet költenek, mint az év többi részében. Az ajándékos zacskók az ünnepi ebéd hozzávalóival telnek meg és a fenyőfára is gondolni kell. Az év utolsó hónapjában nem sajnáljuk a pénzt: a napi fogyasztási cikkekre 20 százalékkal többet költünk, mint máskor.

Már nyáron elkezdjük?

Az OTP Bank is készített egy  felmérést, amiből az alábbiak derültek ki: a válaszadók 40 százaléka adventkor kezdi el a nagy bevásárlást. Ilyenkor az üzletekben felállított fenyő és az ünnepi kivilágítás teszi hangulatosabbá a nézelődést. Meglepő, hogy 4 százalék már nyáron  járja az üzleteket, 17 százalék pedig egész évben ajándékok után kutat!

Shopping-Clipart-Images-of-Christmas

No de mennyi az annyi?

Sokunknak leginkább a meglepetések miatt kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Egy-egy családtagnak, barátnak  átlagosan 5400 forint értékben vásárolnak ajándékot. Ez durván 40-60 ezer forintot jelent. A  megkérdezettek fele havi fizetését szánja a meglepetésekre, csak negyedük nyúl spórolt pénzéhez.

Pontos forintok

Létezik egy harmadik opció is: dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója elmondta, többen (3%)  a különböző kártyákon összegyűjtött pontjaikat váltják be ünnepek előtt. Ilyen az OTP Bank Multipont nevű hitelkártyája is.

A lehetőségek tehát adottak. Viszont ne feledd: sokaknak egy drága tárgynál többet ér egy kedves szó vagy ölelés.

(Fotók: christmasquoteswallpaper.com)

Így vásárol karácsonykor a magyar
Te mikor kezded el az ünnepi nagy bevásárlást?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share