Így zárj le egy beszélgetést, ha MEGakarod bántani a másikat

Rovat

Megosztás

Múlt héten már kiokosítottunk titeket arról, hogy hogyan tudsz udvariasan véget vetni egy olyan beszélgetésnek, amihez már semmi kedved sincsen. Most pedig megmutatjuk, hogyan tudsz úgy lezárni egy társalgást, hogy az illető jó ideig ne akarjon hozzád szólni.

Azt gondolod, könnyű? Nos, valóban könnyű lehet, ha rossz híredet akarod kelteni. De ha arra vágysz, hogy mások szemében akkor is jófej maradj, mikor valakit elküldesz melegebb éghajlatra, akkor az már nehezebb falat.

 

De nézzük, mit tegyél, ha jól és észrevétlenül akarsz megbántani valakit.

Mit is mondtál, hogy hívnak?

Tégy fel olyan kérdéseket az illetőnek, amiket a beszélgetés során már megválaszolt. Hogyan működik? Egy visszakérdezés még nem gáz, de több már mutatja, hogy figyelmetlen vagy, azaz nagyon nem érdekel sem a téma, sem az adott személy, akivel csevegsz. Ha megsértődik? Tedd fel a kezed, hiszen te csak érdeklődtél!

Velem is történt már hasonló, mégpedig…

Nincs is annál idegesítőbb, mikor valaki folyton magáról beszél. Ha megakarod bántani a partnered, cselekedj így te is, de színlelj megértést az irányába. Például, ha arról panaszkodik, hogy a tanár mennyire megszivatta, mondd, hogy igen, megérted őt, hiszen veled is megtörtént már…és meséld el neki a saját szomorú sztoridat. Az illető totál megfog sértődni, hogy nem az ő baja került a középpontba nálad.

Aha, igen, értem.

Ha a célod az, hogy egy bizonyos valaki ne rád zúdítsa minden búját és bánatát, akkor egyszerűen ne figyelj rá. A csavar az egészben, hogy te visszajelzel, de csak egy-egy olyan szóval, ami kb. minden beszélgetésbe passzol. Ilyenek például: igen, aha, értem, ez érdekes, nem mondod, azta és a csodálatos hümmögés. A partnerednek hamar lefog esni, hogy totál hidegen hagy téged a mondandója és szépen lassan odébb áll.

Ti ismeritek egymást?

Ha társaságban vagytok, passzold le valakinek a beszélgetőtársad. Vonj be valakit a társalgásba, majd lépj le. Persze megeshet, hogy jót teszel és a két illető tök jól egymásra talál, de rád így is fújni fog a cserben hagyott fél, hiszen eredetileg téged akart traktálni a mondandójával.

Gifek: giphy.com

Borító: Pixabay

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,307KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta