A 28 év szakmai tapasztalattal rendelkező Mrs. Siriwan Siridej számtalan olyan rendezvényen vett részt, ahol az autentikus Thai konyhaművészet népszerűsítése volt a cél, 2007 óta oktatja a Thai konyha rejtelmeit főzőtanfolyamokon. Ebben a cikkünkben két igazi Thai fogás receptjét osztjuk meg veletek, amelyeket akár Ti is elkészíthettek otthon.
1.Tom Yum Goong leves
Hozzávalók:
180 g rák
40 g koriánder
10 g citromfű
3-4 g kaffir lime levél
1/4 csésze pirított chili paszta
2 g chili
120 g laskagomba
3 g galangál
30-50 ml halszósz
30-40 ml lime lé
Felaprítjuk a citromfüvet, galangalt és a kaffir lime leveket. Tegyük őket vízbe és forraljuk fel. Adjuk hozzá a rákot és a felszeletelt gombát és főzzük készre. Fűszerezésként adjuk hozzá chili pasztát, halszószt és a lime levét. Chilivel és korianderrel díszítsük és rögtön tálaljuk.
2. Taco Haew (vízesgyesztenye pudding)
Hozzávalók:
75 g cukor
20 g rizs
10 g tápióka
5 g mungóbab liszt
250 ml jázmin víz
75 ml csavarpálma víz
75 g vízigesztenye
Keverjük össze a különböző liszteket cukorral. Víz hozzáadásával addig kavargassuk mérsékelt lángon, amíg sűrűvé nem válik. A csészék 3/4-ét töltsük meg ezzel a masszával. Keverjük össze a kókusztejet, a rizslisztet és a sót. Mérsékelt lángon felforraljuk és a csészék fennmaradó helyét ezzel töltjük meg.