Ilyen ételeket esznek Thaiföldön!

Rovat

Megosztás

A 28 év szakmai tapasztalattal rendelkező Mrs. Siriwan Siridej számtalan olyan rendezvényen vett részt, ahol az autentikus Thai konyhaművészet népszerűsítése volt a cél, 2007 óta oktatja a Thai konyha rejtelmeit főzőtanfolyamokon. Ebben a cikkünkben két igazi Thai fogás receptjét osztjuk meg veletek, amelyeket akár Ti is elkészíthettek otthon.

1.Tom Yum Goong leves

Hozzávalók:

180 g rák

40 g koriánder

10 g citromfű

3-4 g kaffir lime levél

1/4 csésze pirított chili paszta

2 g chili

120 g laskagomba

3 g galangál

30-50 ml halszósz

30-40 ml lime lé

Felaprítjuk a citromfüvet, galangalt és a kaffir lime leveket. Tegyük őket vízbe és forraljuk fel. Adjuk hozzá a rákot és a felszeletelt gombát és főzzük készre. Fűszerezésként adjuk hozzá chili pasztát, halszószt és a lime levét. Chilivel és korianderrel díszítsük és rögtön tálaljuk.

2. Taco Haew (vízesgyesztenye pudding)

Hozzávalók:

75 g cukor

20 g rizs

10 g tápióka

5 g mungóbab liszt

250 ml jázmin víz

75 ml csavarpálma víz

75 g vízigesztenye

Keverjük össze a különböző liszteket cukorral. Víz hozzáadásával addig kavargassuk mérsékelt lángon, amíg sűrűvé nem válik. A csészék 3/4-ét töltsük meg ezzel a masszával. Keverjük össze a kókusztejet, a rizslisztet és a sót. Mérsékelt lángon felforraljuk és a csészék fennmaradó helyét ezzel töltjük meg.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta