Ilyen jól nézett ki a MondoCon idén!

Rovat

Megosztás

52. alkalommal tartották meg a rendezvényt Budapesten.

Az általában kétnapos rendezvényt évek óta megint a Hungexpo területén tartják, és valószínűleg ez a rendezvényhelyszín legszínesebb eseménye. A résztvevők kora egyre változatosabb, ma már nem csak a tinik járnak s fesztiválra és öltöznek be, vannak sokan a 20-30-40 – es korosztályból, sőt még korosabbak is szívesen eljönnek Kőbányára.

A rendezvény egyik szervezőjével, a Nagyszínpad műsorvezetőjével, Németh Dáviddal beszélgettünk.

Az 52 MondoCon hány év alatt jött össze?

  • Ha jó emlékszem, akkor 2008-ban volt az első, amit már MondoCon-nak neveztünk. Ez még nem a Hungexpon volt, jóval kisebb rendezvény volt – azóta nagyon-nagyon kibővültünk, aminek nagyon örülünk és igyekszünk minden szubkultúrát nagyon jól kiszolgálni. 

Van valami különlegesége a mostani MondoConnak?

  • Minden MondoCon alapjában véve különleges, hiszen mindig igyekszünk úgy összeállítani a programokat, hogy mindenféle rajongó megtalálja azt, amit ő szeret. Mindig igyekszünk úgy alakítani a helyszíneket, a vendégeket, hogy minden szubkultúra ki tudja élni magát. Nagyon szoktunk figyelni azt, hogy mi az amire igény van, milyen csoportok gyülekeznek. Ha egy példát kell mondjak, az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk abba, hogy a K-pop minél jobban megmutassa magát. Azt látjuk, hogy a K-pop-osok egyre többen vannak, egyre aktívabbak. Ezen a két napon három olyan csapatos fellépés is volt a Nagyszínpadon, ami K-pop-ról szólt, emellett egy másik helyszínen volt K-pop volt táncoktatás és random dance. Mindig igyekszünk olyan irányban fejlődni, amit a rajongók elvárnak tőlünk.

A mostani fellépők közt kiket találunk?

  • Természetesen most is vannak külföldi cosplay vendégeink, és például rendszeresen hívunk meg szinkronszínész sztárvendégeket. Ez alkalommal Kiss Erika jön, Kenéz Ágoston lesz velünk, illetve Előd Álmos. Van nekünk egy kis háziversenyünk ez egy úgymond rajongói szinkron verseny amikor a versenyzők feljönnek és élőben szinkronizálnak anima jeleneteket. Meghívott színész vendégeink ezt fogják zsűrizni aztán beszélgetünk is velük, ráadásul lehet velük találkozni aláírást érni. Mindig olyan színészeket hívunk meg akik ismertek ezen szubkultúrán belül, mert mondjuk olyan sorozatokban, filmekben szinkronizáltak, amiket az itteniek nagyon szeretnek.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta