Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Milyen sportolási lehetőségek vannak télen, hova érdemes elmenni?

Milyen sportolási lehetőségek vannak télen, hova érdemes elmenni?

Évről évre kevesebb a hó, nem sok olyan hely van hazánkban, ahol igazi téli sportokat űzhetünk. De nincs ok elkeseredésre, mi megmutatjuk, hova menj, ha ilyenkor is a téli sportokat akarsz kipróbálni!

Sípályák

sielés

A Mátrában a Kékes csúcs a leglátogatottabb síparadicsom. Itt különböző programokkal, szolgáltatásokkal várják a téli sportok szerelmeseit. A szolgáltatások közt természetesen megtaláljuk a síoktatást, de aki nem hoz magával felszerelést, bérelhet is. Szintén a Mátrában , Mátraszentistvánon is van egy igen kedvelt, folyamatosan bővülő sípálya. Amennyiben nem esne kellő mennyiségű hó, akkor a felállított hóágyúkkal teremtik meg a síelés  kedvelőinek a pályahasználatához elengedhetetlen mennyiségű havat.

Korcsolya

Forrás: Youtube

Forrás: Youtube

 

Már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban Budapesten minden évben ingyenes korcsolyapálya nyílik a Bálna előtti teraszon. Idén december 3-tól egészen 2017. február 15-ig várja a város legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája a téli sport kedvelőit. Annak sem kell lemondania erről, akinek nincs megfelelő felszerelése, mert a helyszínen korcsolyabérlésre is van lehetőség! Aki még nem tud korcsolyázni, annak is érdemes ide kilátogatnia, hogy kipróbálja ezt a fajta sportot.

Snowboard

snowboard

Különleges  sportág a snowboard, amit egyre többen űznek hazánkban is. Nagyon jó minőségű pályát találhatunk  pl.a Bakonyban  Eplényben, ahol az utóbbi évek legnagyobb fejlesztései történnek a snowboard-ozni vágyók nagy örömére. December 28-án megnyitja kapuit a Nordica Síaréna is. Itt 5 pálya várja a hó szerelmeseit. Ezek közül 1 kék, 2 piros és 2 fekete pálya. 3 felvonó és két tanulólift segíti a csúcsra jutást, de itt épül Magyarország első négyüléses felvonója is!

Mozogjunk sokat a friss levegőn a téli időszakban is, erre kiváló alkalom lehet a hamarosan kezdődő téli szünet.

Milyen sportolási lehetőségek vannak télen, hova érdemes elmenni?
Melyik sportot szeretnéd kipróbáni? Melyik sportot szoktad űzni?

Képek forrása: Pexels