Ingyenes digitális oktatási programot fejlesztett az OTP

Rovat

Megosztás

NAT kompatibilis, ingyenes digitális oktatási programot indít általános- és középiskolásoknak az OTP Fáy András Alapítvány.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott korlátozó intézkedések az egész világon ráirányították a figyelmet a digitális oktatási programok szükségességére.

Az OTP Fáy András Alapítvány 2012 óta már több mint 120 ezer iskolás korú gyermeknek, illetve felnőttnek nyújtott pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzést, egyedülálló, szórakoztatva-tanító élőerős tréningjei keretében.

Az oktatásban különösen fontos szerepe van a digitalizációnak – mondta Dr. Mészáros Tamás, Az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Az Alapítvány a megszerzett tapasztalatait felhasználva, egyrészt a jelenlegi kihívásokra válaszul, másrészt szakmai víziója eléréséhez általános- és középiskolás diákok részére a pénzügyi ismeretek területét átfogó, ingyenesen elérhető, a Nemzeti Alaptanterv ajánlásait maradéktalanul követő, digitális oktatási programot fejlesztett ki, mely mind tantermi, mind otthoni-egyéni felhasználásra lehetőséget nyújt.

A digitális oktatási program előnye, – ingyenessége mellett, – hogy a felhasználók maguk mixelhetik össze azt a tudásanyagot, amit meg szeretnének tanulni. Az online, élő órák közben chat formájában kérdésekre is válaszolnak a trénerek, valamint az órákat követően konzultációs lehetőséget is biztosítanak.

Az oktatáshoz hozzájutok számát nem korlátozzák, a tartalmat folyamatosan bővítik, és azok 0-24 órában elérhetőek.

Giczi Imréné, a BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium, intézményvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy a gazdasági-, pénzügyi ismereteknek nincs önálló tantárgyuk, más tantárgyak alá tagozódnak, ezért is fontos, hogy a diákokhoz célzottan eljussanak ezek az ismeretek.

Az oktatási videókat, élő online közvetítéseket (streamelt előadásokat) és e-learning tanagyagokat is magába foglaló program mind hazai, mind nemzetközi mércével jógyakorlatot, iránymutatást jelent.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta