Ismerd meg a nyertes hulladékruhák tervezőit!

Rovat

Megosztás

Ebben az évben Budapesten, a Than Károly Ökoiskolában szervezték meg a Tiszta városok mozgalmat. A rendezvény eredményes volt. Nem csak megmozgatta a diákságot, hanem kicsit közelebb is hozta őket egymáshoz.  A hulladékból készült ruhákat bemutatták a tervezők és a modellek, ezzel párhuzamosan az iskola diákjainak vetélkedőn nyílt lehetőségük megmérettetni magukat.

A versenyzők összesen 37  ruhát mutattak be tervezőikkel. A zsűri a kreativitás, a ráfordított idő és az összhatás alapján pontozta el a bemutatott ruhákat.

Délután három órakor kihirdették a győzteseket. Előbb a hulladékruha kategóriában, majd a csapatvetélkedőn elért eredményeket ismertette a zsűri. A három, vagyis négy nyertessel készítettünk egy interjút. A harmadik helyezett 20 ezer forintot, a második 30 ezer forintot, az első helyezettek pedig 50 ezer forintot vihettek haza.

Harmadik helyezett – Rigó Dominika(18)

3. hely TVNem számított jobb eredményre, az is meglepte, hogy bekerült a legjobbak közé. Leginkább azért izgult, hogy mi lesz másoknak a véleménye róla. Itt megsúgom, hogy nekem ő volt az egyik személyes kedvencem, a borostyánszoknyás lány mellett. Azt tanácsolja a jelentkezőknek, hogy ne adják fel, de soha nem maradjanak fel éjfélnél tovább.

https://www.youtube.com/watch?v=1P6wUJlCDiY

 

Második helyezett – Kiss Viktória(18)

Modell karrierjébe szeretné befektetni a nyereménypénzt. Azt tanácsolja azoknak, akik jövőre szeretnének nevezni, hogy a részletekre és a kiegészítőkre figyeljenek oda nagyon, abban rejlik a siker. Egy kicsit reménykedett benne, hogy elér helyezést, elégedett a második hellyel.

https://www.youtube.com/watch?v=J0BeTE_Mo6I

 

Az győztesek, az első helyezettek – Szőnyi Bianka (19), Benev Dénes (19)

Meglepődtek a végeredményen. Nagyon sokat dolgoztak a ruhákkal.  A remekmű egy bő hét alatt készült el, még a tervezés után. Azt tanácsolják azoknak, akik jövőre jelentkeznek, hogy ne használjanak papírt, vagy legalábbis ne akarják összevarrni azt, és műanyagot nadrágnak, mert az kényelmetlen és lecsúszik. Jövőre is szívesen neveznének az élmény miatt, de mivel végzősök sajnos már nem fognak tudni. Vedd át TE a helyüket a következő Tiszta városok rendezvényen!

https://www.youtube.com/watch?v=E2CnuXNfun8

 

 

Közreműködő: L. Eszter, Kovács Anna

Foto: kozepsuli.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta