Ismerkedjetek meg az OKTONDIkkal!

Rovat

Megosztás

Miután március 13-án bejelentették, hogy a magyar közoktatásnak nagyjából három nap leforgása alatt át kell költöznie az online térbe, megalakult az Egyetemisták az Online Közoktatásért csoport! Őket mutatjuk most be Nektek!

Minden egy ötlettel kezdődött! Molnár Janka Sára, a mostani EOK elnök bedobta az internet kollektív tudatába azt, hogy az egyetemisták hogyan tudnánk segíteni a tanárok és diákoknak? A Facebookon ez pozitív fogadtatásra talált, így megalakult egy olyan csoport, ami lelkes fiatalokból áll, akik hasonlóan gondolkodnak.

Nem is kevés ilyen embert találtunk! A kezdeményezéshez ugyanis rövid idő alatt több mint 4500 segítő szándékú egyetemista csatlakozott.

De mi is az OKTONDI pontosan?

Az OKTONDI nevű oldalt magyar egyetemi hallgatók hozták létre, hogy segítsék a pedagógusok és diákok átállását az online oktatásra. A felületen évfolyam, tantárgy és téma szerint válogatva találnak a diákok folyamatosan bővülő online anyagot. Emellett a pedagógusok számára is készítenek használati útmutatókat a különböző hasznos eszközökhöz, amiket a digitális oktatás során alkalmazhatnak.

Jelenleg már mind a diákok, mind a tanárok rengeteg tartalmat találnak náluk rendszerezve, ami természetesen folyamatosan bővül. Ezen a különböző tárgyakért felelős munkacsoporttok dolgoznak, akiket a minőség garantálása érdekében mindig tanárszakos hallgatók vezetnek. A honlapon található tudásanyagot összegyűjtésében több száz lelkes önkéntes segédkezett.

Nagyon jó volt látni, hogy szinte az összes partner, akivel kapcsolatba kerültünk, a pillanatnyi gazdasági érdekei elé helyezte a segítségnyújtást. Azt tapasztaltuk, hogy ez a váratlan helyzet példátlan összefogást szült az emberek között, ami különösen igaz a sok egyetemistára, akikkel együtt dolgozhatunk. Nekik köszönhetjük, hogy néhány nap leforgása alatt tízezres nagyságrendű munkaóra került az OKTONDIba, teljesen önkéntes alapon.

 

Első körben a válságos időszakban szeretnének segítséget nyújtani különböző formákban, erre is vannak már terveik. Szeretnének például saját tartalmat is előállítani, amiből a gyerekek tanulhatnak.

Bíznak abban is, hogy a vírus lecsengése után is hasznos szereplői maradhatunk a magyar oktatásnak.

Jövő héten kedden újabb online órákkal jelentkezünk Nektek a Középsuli YouTube-csatornáján! A Középsuli Katedra óráit minden kedden élőben követhetitek!

Addig is, ha lemaradtatok volna az első óráról, most megnézhetitek!

https://youtu.be/A6JKJd-YHbI

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta