5 dolog amire szükséged lehet a járvány idején, és 5 dolog, amire nem

Rovat

Megosztás

Most, hogy ennyit tartózkodunk otthon – fontos megbeszélni, mik azok a dolgok, amik hasznosak lehetnek számunkra és mik azok, amiknek semmi értelme nincs.

Tudjuk – a csapból is ez folyik! Azonban talán még mindig vannak, akik nem igazodnak ki a híreken és nem tudják eldönteni – mit érdemes tenni és mit nem! Mire van szükségünk és mire nem? Ezért is hoztunk nektek 5 dolgot, amire szükségetek lehet a járvány ideje alatt és 5 dolgot, amire nem!

Lássuk, mik is ezek!

5 dolog, amire szükséged LEHET a járvány idején:

I. MASZK

Természetesen elsők közt ide soroljuk az arcmaszkot, hiszen bárhova el kell ugranunk – akár egy kisebb bevásárlásra, mindenképpen védekeznünk kell a vírussal szemben!

II. GUMIKESZTYŰ

Ez pedig édestestvére a maszknak, ha olyan helyre megyünk, ahol sok emberrel találkozhatunk, ne feledkezzünk meg erről sem!

III. KÉZFERTŐTLENÍTŐ

Ez már-már elcsépeltté vált, azonban nagyon fontos a megfelelő fertőtlenítés! Fontos, hogy ne nyúljunk az arcunkhoz, a szánkhoz és a szemünkhöz, mielőtt lefertőtlenítettük volna azt!

IV. VITAMINOK

A megfelelő vitaminpótlás pedig belülről okoz megfelelő védelmet a vírussal szemben. Az egyik legfontosabb, hogy most erős legyen az immunrendszerünk, hiszen így sokkal kevesebb az esély arra, hogy elkapjuk a vírust és továbbadjuk szeretteinknek!

V. FRISS LEVEGŐ

A tévhittel ellentétben – ki lehet menni az utcára és szükségünk van levegőre! A lényeg, hogy ne álljunk senkihez közel és kerüljük a fizikai kontaktust!

 

5 dolog, amire NINCS szükséges a járvány idején:

I. RÉMHÍREK OLVASGATÁSA

Tele van az internet hamis hírekkel, amikre MOST aztán senkinek nincs szüksége! A pánikkeltésről már olvashattál a tiltólistás dolgok a karantén alatt szóló cikkünkben, amit még mindig fontosnak tartunk!

II. LISZT/CUKOR/ÉDESSÉGEK FELHALMOZÁSA

Igen! Az élelmiszer felhalmozás most szerves részévé vált a “karanténnak”, azonban nem szabad, hogy ezen a területen is úrrá legyen rajtunk a pánik! Hidd el, nem az a 10 liszt fog megmenteni!

III. TÚLZOTT WC-PAPÍR MENNYISÉG

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni! Nincs rá szükséged!

IV. SZOLÁRIUM/KOZMETIKUS/FODRÁSZ/KONDITEREM

Sajnos még mindig vannak, akik nem veszik komolyan a mostani helyzetet és nincsenek tisztában vele, hogy az óvintézkedéseket nem csak magunk miatt – mások miatt is be kell tartanunk! Ezek közé tartozik az is, hogy minden olyan helyet messziről elkerülünk, ahol bármilyen formában van arra esély, hogy elkaphassuk a vírust!

V. ÁSVÁNYVÍZ

Persze a pánik miatt sokan betáraztak ásványvízből is! Az okát azonban nem igazán tudjuk és talán ők sem! A csapvíz tiszta és iható, így nincs igazán értelme betárazni palackos vízből – kivéve ha csak azt bírod meginni!

Kitöltötted már tesztünket? TESZT: mennyire veszélyes rád a koronavírus?

GIFek forrása: GIPHY

Ha pedig még nem láttad, mindenképpen nézd meg a Középsuli új részét!

5 dolog amire szükséged lehet a járvány idején, és 5 dolog, amire nem
Mitől félsz a legjobban a járvánnyal kapcsolatban?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta