Járványhelyzet miatti intézkedések a sulikban

Rovat

Megosztás

Már augusztus közepén elkészült az oktatási intézményeknek szóló járványügyi intézkedési terv, amelyet azóta kétszer aktualizáltak – mondta Kásler Miklós. 

A miniszter szerint ennek a védekezési módszernek a folytatása kívánatos, amit várhatóan nem befolyásol a tanárok elrendelt tesztelésének eredménye, a 9. évfolyamtól azonban bevezették a digitális munkarendet. Ennek támogatására továbbfejlesztették az okostankönyveket és a Kréta iskolai alaprendszert.

A pedagógusok koronavírus-szűrésével kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy világszerte különböző sikeres védekezési gyakorlatok léteznek, Magyarország is saját járványügyi stratégiát követ. A járvány dinamikája most indokolta, hogy a közoktatásban gyorsteszteléssel bővítsék a védekezéshez szükséges információkat.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Havi rendszerességgel biztosítják a fertőtlenítőszereket az iskoláknak, amelyekbe 41 ezer digitális hőmérőt juttattak el, 120 helyen hőkaput is építettek.

A központi írásbeli felvételi vizsgák szigorú óvintézkedések mellett folytatódtak, a szalagavatók megtartása azonban tilos.

Az operatív törzs egyedi döntésekben határoz az osztályok, iskolák rendkívüli szünetéről: november 23-i adatok szerint 136 óvodai csoportban, 71 általános iskolában és 388 iskolai osztályban rendeltek el rendkívüli szünetet.

– MTI –

Ezt olvastad már? A pedagógusok szerint 5. osztály felett hibrid vagy távoktatásra van szükség

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta