Ezt nézed:  / Suli / Jólesik, de nem csoki, mi az? Rend! – 5+1 kedvcsináló ötlet tanuláshoz

Jólesik, de nem csoki, mi az? Rend! – 5+1 kedvcsináló ötlet tanuláshoz

Az év utolsó nagy dolgozataira készülsz, de már miden motivációd elveszett? Kiver a víz, ha meghallod: „még egy dolgozat belefér”, „csak meg kéne koronázni az évet egy nagy témazáróval”… Vagy elég, ha csak annyit mondok: érettségi? Akarod tudni, mivel motiválhatod magad akkor is, amikor már úgy érzed, minden kedved és erőd elment a tanulástól? Egy kis segítség: jólesik, de nem csoki, mi az? A rend!

Ahhoz, hogy az elmédben is rendezni tudd a gondolatokat, sokat segít, ha a környezeted is rendezett. Biztos vagyok benne, hogy két tétel között akad, hogy fél órás szünetet is tartasz (mert én is tartottam, sőt…), ami általában bóklászással, Facebook-ozással, és őrült kutatással telik, hogy felleld a háztartás utolsó, eldugott csomag kekszét és csokiját.

Van ennél egy sokkal pihentetőbb, praktikusabb és megnyugtatóbb módszerünk: ebben a félórás szünetben rendszerezd az asztalod vagy a tanulósarkod. A nagy rendrakásban, talán még a matekpélda és megoldódik a fejedben, hiszen kicsit elengeded magad és nem koncentrálsz görcsösen a megoldásra. Ráadásul még a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz.

1. Fehér vagy monokróm

fény2

A fehér a legegyszerűbb módja annak, hogy átláthatóvá tedd a környezeted, és így a gondolataidat is. Vedd körbe magad annyi fehér dologgal, amennyivel csak tudod: ideiglenesen hozd át a fehér vázát a nappaliból, szedj a kertben fehér virágot, vedd magad mellé a fehér tolltartód.

2. Naptár

naptár

Legyen előtted naptár, hogy megnyugtathasd magad, milyen tengersok időd van még a vizsgáig, és így minden egyes tételre tudsz majd készülni.

3. Dekoráció

dekor3

Ha esztétikailag is szép a kis tanuló zugod, sokkal nagyobb kedved lesz leülni, és belevetni magad az anyagba. Tegyél ki neked tetsző tárgyakat, posztereket, motivációs szövegeket, kabalákat!

4. Fény

fény

Természetes fénynél sokkal könnyebben megy az okosodás, ráadásul a napfény az endorfin szinted is megemeli! Eredmény: boldog tanulás! Ha van rá lehetőséged, tedd az asztalod az ablak közelébe!

5. Hely

hely

Olyan helyen rendezd be a tanulósarkod, ahol elegendő helyed van a könyveknek és a füzetnek is, fontos, hogy kényelmesen tudj írni is.

+1. Egészséges nasi

nasi

Plusz egy tipp az eredményes tanuláshoz az egészséges nasi, ami nemcsak belülről táplál, de a szemnek is kellemes valami frisset és szépet látni az évszámokkal teli lap mellett. A nyári szezonban úgyis elérhetőbbé válik mindenki nagy kedvence: az eper! Dobd fel vele az íróasztalod!

A tanulásnak is a rend a lelke
Te mivel tudod motiválni magad a tanulásra?

Fotók: pinterest.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share