Kezdődik a játék: keresd meg a kakiló Donald Trumpot!

Rovat

Megosztás

Dugjuk el a seprűt, együnk hernyókat, díszítsük fel üveggömbökkel a banánfát. Most lehet, hogy idegenkedve tekintesz körbe, holott ezek a szokások máshol a világon rutinnak számítanak – ráadásul Szenteste.

Megvan Caganer!

Oké, kezdjük a legfurábbal. A karácsonyi ünnepeket sok érdekes feladat övezi Magyarországon is, már ami a gyerekek feladatait illeti: ki kell tisztítani a cipőt, hogy lássa a jézuska, hogy ki a jó gyerek, énekelni kell az angyalkának, hogy ajándékot hozzon, stb. De amit a spanyolok csinálnak a gyerekekkel az… az… arra igazából nem tudom, mi a legjobb szó. A lényeg, hogy ők a jászolban a kisjézus, a Mária és József mellé elrejtenek egy KAKILÓ FIGURÁT – Caganert – is, amit meg kell keresnie a gyerekeknek. Aki pedig hamarabb megtalálja, az örömmel kiált fel, hogy Megvan Caganer!

Az már csak extra érdekesség, hogy ebből a figurából lehet kapni pápásat, Supermaneset, Gollamosat, de még Donald Trumposat is.

images (3)

Szinglik karácsonya

Csehországban a szinglik karácsony este választ kaphatnak a legkardinálisabb kérdésükre: mikor lesz párjuk? Mindehhez nem kell jós, se Tinder, se horoszkóp, csupán az egyik cipőjük, ugyanis ha az ajtónak háttal állva eldobják és az ajtó felé mutat, akkor hamarosan meg fognak házasodni.

5-Single-girl-memes

Mocskos karácsony

Nálunk mindenki sürög-forog, hogy tiszta legyen a lakás, jön Laci bácsi, aztán nem szereti a koszt, meg a Marikáéknál is olyan tisztaság van mindig, nehogy már cikiben maradjunk. Na, a norvégok nem így vannak ezzel! Sőt, nemhogy nem takarítanak, hanem eldugják a söprűket, ugyanis ellenkező esetben meglovagolják és ellopják azokat a boszorkányok.

Jajj, de szép a banán-karácsonyfa!

Fát díszíteni keresztény szokás, de sok olyan hely van a világon, ahol nincs fenyőfa. Áthidalva ezt a problémát Indiában például a banán és – mangófákat díszítik fel.

images (1)

Égő kecske

Svédországban 1966-ban állítottak fel először egy hatalmas, szalmából készült kecskét Gavle város főterén. Karácsony éjszakáján a kecske azonban kigyulladt, és leégett. A városlakók azóta minden évben megépítik a kecskét, valakik pedig minden évben megpróbálják felgyújtani. 2011-ig a kecske 25 alkalommal vált a lángok martalékává. A különös hagyomány annyira izgatja a közérdeklődést, hogy 1988 óta a fogadóirodákban már téteket is lehet tenni rá, hogy az építmény túléli-e a karácsonyi időszakot.

http-_2f_2fmashable_com_2fwp-content_2fuploads_2f2015_2f12_2fgettyimages-499140902

Hernyókaland Afrikában

Aki valaha, egyszer is Dél-Afrikában karácsonyozna, készüljön fel és vigyen valami müzliszeletet magával, mert ott bizony frissen sült császárlepke-hernyó a menü.

Marketingből ötös

A japánok úgy alapvetően furák a legtöbb magyar számára. Egy reklámszakember viszont nagyon jól járt velük, hiszen egy 1974-es sikeres kampány után, amiben a KFC karácsonyi menüjét promózták, egy csomó japán családban hagyománnyá vált a gyorséttermi karácsonyi menü.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta