Ezt nézed:  / Divat/Életmód / A kínai konyha különlegessége

A kínai konyha különlegessége

Hazánkban nagyon sok helyen találkozhatunk már kínai étteremmel. Leginkább gyorsételeket lehet venni, de bőven akadnak olyan helyek is, amik a tradicionális kínai konyha remekeit kínálják nekünk.

Minden ilyen helynek van egy különleges ízvilága. Az elmúlt években kifejezetten nagy népszerűségre tettek szert a magyarok körében és ez arra enged következtetni, hogy nagyon szeretjük a kínait.

Nemcsak hogy olcsóak, de tartalmasak is az ételek. Az ételekre jellemző, hogy a köret általában rizs, vagy tészta, ami sok szénhidrátot tartalmaz. Mellé persze a legnépszerűbb a csirke, vagy a kacsa, de szívesen fogyasztanak halak, vagy különféle zöldségeket is.

Nagyából itthon is ezekből az alapanyagokból dolgoznak az éttermek. Ízre azonban nagyon mások. A magyar ízekhez képest eltérőek, valamint állagra is azt lehet mondani, hogy több szószt használnak, mint mi. A zöldségek különlegessége, hogy ők nem párolják olyan sokáig, így számunkra ez kicsit nyersnek tűnhet. A vitaminok azonban így nem távoznak el a sok ideig történő főzéssel vagy párolással.

Aki evett már kínait, az tudja, hogy az ételeknek van egy különleges világa, amit könnyen lehet azonosítani az ázsiai kultúrával. Nagyon sokan szeretik a magyarok közül is ezt a szószos, vagy átlátszó paníros és egyszerre ropogós ízvilágot. Az ételeknek mind van egy furcsa ízvilága és nem magának a húsoknak az ízét hozzák ki, hanem a szószokkal fedik el, ezzel pedig valami egészen egyedit alkotnak.

A könnyedség amúgy is nagyon jellemző. Ha összehasonlítjuk a magyar ételekkel, azt tapasztaljuk, hogy nálunk a tartalmas, zsíros ételek a népszerűek, míg a kínai ételeket inkább a könnyebb ételek jellemzik.

A kínai konyha különlegessége
Szereted a kínait?