Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Miért veszélyes, ha tudjuk a jövőt? Egyáltalán tudhatjuk?

Miért veszélyes, ha tudjuk a jövőt? Egyáltalán tudhatjuk?

Hiszel a sorsban, a horoszkópban, vagy jártál már jósnőnél? Akkor bizonyára van fogalmad róla, mennyire el tud bizonytalanítani a döntéseid meghozatalát illetően, ha valaki azt mondja neked, hogy márpedig ez így és így fog történni, akármit teszel is ellene. De valóban van értelme így hozzáállni az élethez, vagy elhinni, amit mások mondanak? Egyáltalán honnan tudhatják számunkra ismeretlenek, mi fog történni velünk a jövőben?

HP-trelawney

 

Történt egyszer, az egyik ismerősöm ismerősével, hogy megismert egy pasit, aki teljesen olyan volt, mint, akit jósoltak neki. Összejöttek, de a két személyiség nem igazán passzolt egymáshoz, de mivel az ismerős ismerőse úgy gondolta, ő az igazi, mert „róla szól a jóslat, nem szakíthatok vele”, így nem is tette.

Mindenki örül, amikor örökké tartó igaz szerelmet jósolnak neki a következő álom pasi vagy álom lány mellett, de honnan tudhatjuk biztosra, hogy tényleg bejön majd a jóslat? Minden szembejövőben a nagy őt látjuk majd? Nos, lehet, hogy sehonnan sem tudjuk, elhihetjük-e, amit mondtak. Sokan azt vallják, ez hit kérdése, vagy, ha folyton arra gondolsz, amit szeretnél, akkor bevonzod az életedbe azokat a dolgokat.

És ugye itt jön a kérdés, hogy de mikor?

Előbb, vagy utóbb. Köszi, a semmit, mondhatnánk, de akkor hova a hit? A jóslás, jövendőmondás, mint ahogyan azt Dumbledore is megmondta, a legködösebb mágiaág. Nyilván vannak olyanok, akik teljes mértékben erre alapozzák a hitüket, de olyanok is akadnak, akik egyáltalán nem hisznek a jósgömböknek, jóskártyáknak, vagy a különféle ezoterikus Tv műsoroknak. Ha valaki segítő szándékkal próbálja meg terelgetni a másik életét aprócska jóslatokkal, úgy gondolom nem szabad rossz néven venni a dolgot, azonban, amikor már a pénz körül forognak a dolgok, meg kell gondolnunk, hogy valóban szükségünk van-e a TV képernyőjén keresztül küldött gyógyító energiákra.

prof__sybill_trelawney_by_aleselene-d5ii8mi

Ha a saját párkapcsolatomat hozom fel példának, akkor igenis mondhatom, hogy ebben volt szerepe a sorsnak, a megérzéseknek, amiket egyfajta jóslatként is lehet tekinteni, ha úgy gondolkodik az ember. A barátomat éveken keresztül csak látásból ismertem, messze lakik, csak sport versenyeken láttuk egymást, de, amikor évekkel később összejöttünk, mindketten megosztottuk egymással azt a gondolatot, hogy volt egy olyan megérzésünk, hogy lesz majd valami közünk egymáshoz. Akkor még egyikünk sem tudta mi lesz, csak furcsálltuk a dolgot, és lám mi lett belőle. A barátom sokszor hitt már a pozitív megérzéseinek, és eddig általában tényleg bejött a dolog, de ez persze nem azt jelenti, hogy minden „jóslatra” vagy apró megérzésre ugranunk kell. Szerencsére mindkettőnknek bejöttek a pozitív megérzései a másik irányába, boldogok vagyunk, együtt vagyunk, és olyan, mintha egymásnak lennénk kitalálva.

A barátom anyukája egyébként nagyon otthon van a számmisztikában is, és a születési dátumból kiszámolt mindenfélét, ami alapján szinte tökéletesen összeillünk, de azt is sokszor mondja, hogy rengeteg olyan párt elemzett már ki, akik annak ellenére boldogok együtt, hogy a számmisztika szerint nekik együtt sem szabadna lenniük. Az életben bármi megtörténhet, nem lehet kiszámítani, vagy előre megmondani.

De nem minden ilyen.

Anyukám egyszer volt jósnőnél, én még akkor naiv általános iskolás voltam és, amikor megkérdeztem mit mondott neki ez volt a válasz: „Hamarosan hivatalos levelet fogsz kapni.” Ha jobban megnézzük ez nem valami menő jóslat, mindenki kap számlákat és a többit, szóval a hivatalos levél megvolt, bejött a dolog, de szerintem a jósnő „tehetségét” illetően itt mindenkinek kételyei támadnak.

Természetesen mindenki abban hisz amiben szeretne, ezt az embernek saját szíve joga eldönteni, emiatt senkit nem lehet elítélni, de nem feltétlenül jó, ha az egész életünket mások mondatai vagy színes kövek és kártyák, vagy több ezer éves előre megírt tekercsek irányítják. Sokszor, ha döntés előtt állunk jól jöhet a segítség, de nem dönthet más a mi életünkről. Senki sem gondolkodik egyformán, így lehet, hogy valaki azt mondja neked, ő az igazi, ne hagyd elmenni, de te nem érzed jól magad mellette. Az a fontos, hogy mindig jól érezd magad, olyan döntéseket hozz, olyan emberekkel vedd magad körül, akik segítenek jól választani, de nem tesznek le egy útra, majd hagynak magadra, hogy ez a helyes, fuss arra. Egyébként is, honnan tudhatná egy olyan ember, aki nem ismer, hogy mi a jó neked?

tumblr_inline_myleji2qOu1s8wp3s

 

Ne rettenj meg a sok homályos feltételezéstől, nyugodtan olvasd csak a horoszkópokat, abból baj nem lesz, maximum nevetsz egy jót! 😉

 

Fotók: driverlayer.com, csabaimerleg.hu, aleselene.deviantart.com, hpfansblog, readingbystarlight.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share