Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Kolis vagy? Így enyhíts a honvágyadon!

Kolis vagy? Így enyhíts a honvágyadon!

Kollégistának lenni számtalan kihívással jár. Ezek közé tartozik a honvággyal való küzdelem is. Hogyan tudsz javítani rajta? Íme, négy tipp, amit bevethetsz, ha már nagyon hazavágyódsz!

1. Érezd magad otthon!

A legegyszerűbb módja annak, hogy ne érezd magad annyira idegenül a szobádban, ha kicsit otthonosabbá teszed. Dekoráld ki otthonról hozott cuccokkal, trófeákkal, kabalákkal, fényképekkel, hogy kicsit olyan legyen, mintha sosem léptél volna ki a saját szobádból!

Képtalálat a következőre: „homesick”

2. Folytasd az otthoni szokásaidat

Ha jobban belegondolsz az hiányzik igazán, amit és ahogyan otthon csináltál. A szeretteid mellett a megszokott dolgok, a jól ismert rutin, a családi tradíciók. Ezeket a koliban sem kell megszakítanod, sőt, ha folytatod őket, akkor egy kicsit még inkább otthon érezheted magad! Ha nálatok péntek esténként társasoztatok és sütit sütöttetek, ugyanezt folytathatod a barátaiddal is.

3. Tartsd a kapcsolatot!

Igen, kézenfekvő, hogy felhívod anyukádat, amikor csak tudod, skypolsz a szüleiddel és hétvégente hazautazol. Ez is segít kicsit oldani a vágyakozást. Meghallgatod az otthoni híreket, beszámolsz a sajátjaidról és közben olyan, mintha otthon ücsörögnél velük a kanapén. Azért ne lógj folyton a telefonodon, éld a saját életed, hogy legyen mit mesélned, ha hazamész!

Képtalálat a következőre: „homesick”

4. Foglald el magad!

Ahelyett, hogy az ágyadon ücsörögve, a kis párnádat magadhoz szorítva sóhajtozol a honvágy súly alatt, inkább lépj ki az ajtón és éld meg a suli minden percét. Éld meg a pillanatot, vegyél részt a programokon, tölts időt a barátaiddal és meglátod, hogy észre sem veszed, máris hétvége lesz!

Képek: pinterest, pretty52, bricklanguage