Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Kutya vs. macska! Melyik és miért?

Kutya vs. macska! Melyik és miért?

Valaki kutyás, valaki pedig a macskákra esküszik. De mi van akkor, ha nem tudod eldönteni te melyiket is szeretnéd, de mindenképpen szeretnél egy háziállatot? Ebben segítünk most neked!

 

Hogy valaki milyen állatot választ sokszor jellem kérdése is egyben. Egy akaratos, céltudatos ember valószínűleg macskás, míg egy hűséges, ámde erős személyiség inkább kutyás. Mindkét állatnak megvannak a maga erényei, így érdemes alaposabban szemügyre venni őket.

Egy kutya esetében a pozitívumok leginkább abban rejlenek, hogy rengeteget lehet vele foglalkozni. Ebből adódóan sok törődést igényelnek, amit nekünk gazdiknak ki is kell elégítenünk. Így csak az gondolkozzon kutyában, aki ezt minden nap képes megadni neki, nem csak kölyökkorában! Ez egy kicsit ellene van a macskáknak, akik ugyan nem igényelnek ilyen fokú törődést. Általában a saját útjukat járják, és megvan a maguk megszokott élete. Szeretnek elkóborolni, jellemükben inkább öntörvényűek. Azt szeretik, amit maguk csinálhatnak.

Mindkét faj a maga nemében tartogat mindenkinek kihívásokat és sok-sok szeretetet, de ne felejtsük el, hogy törődni kell velük, különben kezelhetetlenek lesznek. Itt értjük azt, hogy szófogadatlanok lesznek, ami abban nyilvánulhat meg, hogy szétszedik például a kanapét, vagy megrongálnak számunkra értékes dolgokat. A nevelésüket ezért érdemes már kölyökkorban elkezdeni, hiszen az alapszabályokat már ekkor le kell fektetni.

Dönthetünk céltudatosan is. Kutyát akkor válasszunk, ha szeretnénk, ha őrizné a házat, amíg mi nem vagyunk otthon. Erre az esetre nem kell feltétlenül nagytestűnek lennie, sokkal inkább legyen ugatós, hogy a szomszédok is felfigyeljenek, ha valaki olyan mászkál a környéken, aki nem odavaló. A macska esetében döntő tényező lehet a ház körüli egerek elszaporodása. Akár csak saját szórakoztatásukra is elkapják az egeret, hiszen nagyon ügyes vadászok. A nagyobb pókokat is szívesen kergetik, így ezektől se kell tartani.

A kutya és a macska nem zárja ki egymást. Ugyanúgy tartható egy udvarban, bár ennek feltétele, hogy jól összeszokott páros legyen. Részben a mi feladatuk, hogy rendet tegyünk közöttük, ha esetleg nem kedvelnék túlzottan egymást. Idővel összeszoknak, de kezdetben nem árt, ha odafigyelünk. Mindig egy fontos tényezője van az állatvásárlásnak ránk nézve: folyamatosan foglalkozzunk velük és csak akkor vágjunk bele, ha biztosak vagyunk benne, hogy hosszú évekig jól bánunk velük és folyamatosan gondoskodunk róluk és neveljük!

Kutya vs. macska! Melyik és miért?
Van állatod?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share