Last minute ajándék tippek

Rovat

Megosztás

Kifaggattunk pár pesti fiatalt vásárlási és ajándékozási szokásaikról. Kiderült: lehet emlékezetes a meglepetés fillérekből is!

Úgy tűnik, a 21 éves Anna megfogadta az O.K. tréner Alexandra egyik tippjét, és saját kezűleg gyártott ajándékokat tesz a fa alá: “Nehéz megmondani, hogy mennyit költök havonta, inkább éves szintre bontanám le. De így is nehéz megmondani, mennyit szoktam költeni, mert utálok vásárolni, kivéve ha sportcuccokról van szó. Amúgy ruhára nem költök sokat, spórolós vagyok. Ami a  karácsonyi ajándékozást illeti, nehéz ügy nekem, mert mindig az utolsó pillanatra hagyom. Igyekszem saját készítésű ajándékot adni, például képet. Most mézeskalácsházat akarok csinálni. És azért elköltök pár tízezret. Egyszer a testvéremet egy utazással leptem meg.”

104081218

Zita(19) úgy gazdálkodik a pénzével, hogy használt ruhát vesz. Higgyétek el, nagyon egyedi darabokat találhattok egy ilyen üzletben:”Nem sokat szoktam költeni divatra, havonta csupán pár ezer forintot. Viszont turkálókba járok vásárolni. Karácsonyra Ákosnak (a mellette ülő fiú-a szerk.)  egy hóemberes alsónadrágot ajándékoztam, szerintem ez elég extrém.”

Zita bebizonyította, hogy kevés pénzzel de annál nagyobb fantáziával igazán emlékezetes pillanatokat okozhatsz. Ebben barátja, Ákos(19) is megerősítette:” Változó, hogy mennyit költök magamra: van, hogy pár ezret, máskor egy nadrágra tizenezer forintokat. Karácsonyi ajándékokra évente tízezer fölötti összeget adok ki. Mondjuk a karácsonyi bevásárlást két-három nappal az ünnepek előtt kezdem el. A legkülönlegesebb ajándék, amit kaptam, a hóemberes alsónadrág, amit Zita említett, meg egy rénszarvasos nyakkendő.”

10859547_10202177471357113_1291959172_n
A szóban forgó nyakkendő

 

Cikkeinkben nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos az öngondoskodás, azaz előre gondolni a jövődre, és félretenni. Igaz, nehéz megállni, hogy ne nyúlj a zsebedbe, ha meglátsz egy klassz holmit. Aranka(22) bizonyára nagy önfegyelemmel van megáldva:”Hogy mennyit költök, az attól függ, épp mennyi pénzem van. Inkább azokat a dolgokat szoktam megvenni, amire szükségem van. Már novemberben elkezdek nézelődni ajándékok után.”

Zita olcsó-de-vicces ajándékának példáját erősíti Réka(17):” Volt, hogy nagyon extrém ajándékot vettem: egyik barátnőm viccből óvszert kapott tőlem. Még nem fordult elő, hogy húszezer forint felett költöttem volna, inkább három-négyezer forintot költök egy-egy családtagomra. A nagybevásárlást múlthéten kezdtem el, de még van pár rokonom, akinek csak most veszem meg az ajándékot.”

És néhány gyors tipp a végére:

  • A kreatív, személyre szabott ajándékok mindig nagyot szólnak, így sokszor az a legjobb, ha te magad készítesz meglepetéseket a vásárlás helyett. Ehhez sok ötletet lehet meríteni az interneten pl. közösségi képmegosztó weboldalakon, és elkészítésüket akár egy videó bemutatón keresztül is megtanulhatjuk.
  • A családi csapatmunka ilyenkor is jól jöhet, hiszen ha összefog a család, meg tud vásárolni akár egy hasznos és nagyobb értékű ajándékot is, kevesebb ráfordítással.
  • Online vásárláskor sokan használnak webkártyát, melyre közvetlenül a webes fizetés előtt tehetjük a vásárolt áru összegét, ezáltal biztonságossá téve a webes vásárlást.
  • Online vásárláskor mindig ellenőrizzük le, hogy a szállítással és csomagolással együtt mennyibe fog kerülni a megrendelt termék, ugyanis sokakat érhet meglepetés ilyenkor. Ha egy ismeretlen webáruházban kívánunk vásárolni, tájékozódjunk, keressünk rá a bolt nevére az interneten és fórumokon. Reklamációk esetén inkább ne vásároljunk az adott oldalon keresztül.
  • Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a vásárlást, hiszen ilyenkor a nagy sietségben képesek vagyunk sok felesleges dolgot megvenni, ezzel együtt feleslegesen költekezni.

 

(Fotó: consumerlivingtips.com, vromansbookstore.com,taste.com.au )

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta