Ezt nézed:  / 18+ / A legnagyobb szex-tévhitek

A legnagyobb szex-tévhitek

A szexet egész életünk során tanulnunk kell. Sokan közülünk azonban azt hiszik, hogy a szex bonyolult dolog, és szoronganunk kell miatta. Mi most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket. 

1.Fontos a pénisz mérete?

Vajon a méret a lényeg? Sokak szerint a pénisz a legfontosabb része a testnek, emiatt péniszük mérete a legtöbb férfi szexuális problémájának az alapja. Az azonban, hogy a pénisz mérete az egyetlen, ami a szexben számít, valójában a legnagyobb tévhit. Kutatások kimutatták, hogy a nők körülbelül 25 százaléka éli át az orgazmust nemi aktus útján, míg 75 százalékuk az orális érintkezés során jut el a csúcsra. A tények ellenére – miszerint a péniszmegnagyobbító módszerek körüli felhajtás elsősorban egy marketingfogás – a férfiak mégis képesek kergetni a minél nagyobb testrész mítoszát.

463513651

2.G-pont körüli vita

A férfiakat saját anatómiai adottságaikon túl legjobban a G-pont körüli vita foglalkoztatja. A G-pontról szóló elképzelés napvilágot látása után életre kelt egy másik mítosz, miszerint a G-pont által kiváltott hüvelyi orgazmus a szexuális élet tetőpontja, és ha egy nő nem képes élvezni a szexet, akkor csakis vele lehet a baj. A G-pont létezését még most is vitatják, mindenki másképp vélekedik róla. Egyesek szerint a G-pont nem létezik, mivel a hüvely e területén sem műtétekkor, sem vizsgálatokkor nem találtak semmi erre utaló jelet, tehát anatómiailag nem igazolható a létezése. Mások szerint a G-pont csak egy szexuális fogalom, ami csak azt bizonyítja, hogy a női anatómia mennyire bonyolult, és hogy a szexualitás milyen összetett jelenség.

10-tipp-hogy-felporgesd-a-libidod_837d4efd008956c96b6af8f7a2aaec2d

3. A korai ejakuláció

A korai ejakuláció a leggyakoribb szexuális működési zavar a fiatal férfiak körében. Vannak férfiak, akik egy perc után ejakulálnak, mégsem tekintik ezt korainak, és vannak olyanok is, akik 20 percen keresztül bírják, és mégis azt állítják, hogy nekik korai magömlésük van. A korai magömlés a tudósok szerint a természet egy “ravasz” megoldása. A gyors kilövellésre, ugyanis a stresszes helyzetek késztetik a férfiakat, márpedig az evolúció során ez fontos dolog volt az emberiség számára: ha egy órát venne igénybe ugyanez a művelet, jelenleg egy sokkal kisebb népességű bolygón élnénk.

199133_kibekulos_szex