Ezt nézed:  / Színes / A legnépszerűbb orosz csajok a Twitteren

A legnépszerűbb orosz csajok a Twitteren

Bár nem egyszerű túlszárnyalni Kim Kardashian 38 milliós Twitter-seregét, az orosz hírességek is aktívan használják a közösségi oldalt. A legnépszerűbbeket az Argumenti i fakti napilap cikke alapján mutatjuk be.

tinak

Valószínűleg nem véletlen, hogy éppen Tina Kandelakit (@tina_kandelaki) követik a legtöbben, 1,8 millióan a Twitteren Oroszországban. Ő ugyanis nemcsak  egyszerű műsorvezető, de az „Aposztol Media” cég társtulajdonosa is. Pontosan tudja, hogyan kell itt rajongókat és pénzt keresni. Mikroblogja egyébként annyira nem érdekes, a szokásos utazós és családi fotókon kívül csak néha szólal meg közéleti témákban.

szobcsak

Az orosz közvélemény (legalábbis 1,25 millióan) leginkább Kszenyija Szobcsak üzeneteire figyel. Szentpétervár rendszerváltás utáni első kormányzójának lánya klasszikus celebként kezdte pályafutását, de mára már a politikai ellenzék egyik fontos alakja. Az ő posztjai a legváltozatosabbak: a celeb-buliktól, a Putyint alázó és komoly tényfeltáró megszólalásokig minden van.

rudkov

Bár Oroszországban egy millióan követik, nálunk nem nagyon ismert Jana Rudkovszkaja (@yanarudkovskaya). Pedig ő a Magyarországon is népszerű korcsolyázó, Jevgenyij Pljuscsenko felesége. Nem mellesleg az Eurovíziós dalversenyből ismert Dyíma Bilan producere. Így persze nem meglepő, hogy férje és patronáltja uralják Twitterét. Egyszer viszont azzal verte ki a biztosítékot, hogy egy Szocsiba tartó járat ebédje miatt háborgott az első osztályon. Igaz, a három jegyért (magának és két gyermekének) 185.000 rubelt, azaz több mint 900.000 forintot fizetett.

tw

Nemcsak oroszok, de külföldiek is szép számmal (összesen 1,64 millióan) követik Maria Sarapovát. A teniszcsillag angolul posztolja saját cukorkájának (Sugarpova) reklámjait, kedvenc tervezőinek alkotásait és utazásait. Sőt egyik bejegyzését a tavalyi év legjobbjai közé is beválogatták. Éppen repülővel utazott, amikor meglátta, hogy az előtte ülő utas róla olvas egy cikket. Rögtön kiírta: „Hé haver, pont mögötted ülök… :).

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share