„Magányos vagyok. Hogyan ismerkedjek a koronavírus alatt?”

Rovat

Megosztás

Lassan 2 hónapja annak, hogy a koronavírus megjelent Magyarországon, és nem sokra rá, a szigorítások által bezártak az iskolák, az otthonmaradás által pedig nem találkozhatsz a barátaiddal. Ez a helyzet egy idő után azt eredményezheti, hogy megjelenik a magány érzése. Mit is lehet ilyenkor tenni?

Nem véletlenül kérte a kormány a szociális távolságtartást, ugyanis így lehet leginkább megakadályozni a vírus terjedését. Ha magányosnak érzed magad, most használd ki az online tér lehetőségeit vagy telefonálj. Adunk tippeket, hogy is lehet kapcsolatot tartanod azzal, aki fontos neked, vagy éppen ismerkedni a járvány idején!

Régi barátságok felelevenítése

Neked is van olyan barátnőd, barátod, akivel megszakadt a kapcsolatod? Lehet nem is történt semmi konfliktus, mégis úgy hozta az élet, hogy eltávolodtatok egymástól. Ez az időszak jó alkalom arra, hogy felvedd vele a kapcsolatot, megkeresd Facebookon, és rákérdezz, hogyan viseli ezt az időszakot. Hidd el, jól fog esni neki, hogy gondoltál rá.

„A barátom barátjának a barátja…”

Ha ismerkedésről van szó, érdemes a barátaidtól indulni, és esetleg rajtuk keresztül másokkal is megismerkedni. Mondd el egy barátodnak, hogy milyen emberrel szeretnél kapcsolatba kerülni (legyen ez baráti vagy akár párkapcsolati cél), és kérd meg, hogy kapcsoljon össze titeket akár egy email cím, akár egy telefonszám által.

Talán egy lezárt kapcsolat is újrakezdhető

Ez talán egy meredekebb téma, de ez az időszak jó lehet arra, hogy átgondold a lezárt kapcsolataidat is. Vajon tényleg nem illettetek össze a pároddal vagy csak túl elfoglaltak voltatok és nem fektettek elég energiát a kapcsolatotokba? Ha úgy ítéled meg, akár felveheted a kapcsolatot a volt pároddal, és ha más nem is, hátha egy baráti beszélgetés kerekedik belőle.

Közösségi csoportok érdeklődés alapján

Van kutyád vagy cicád? Szívesen kirándulsz vagy imádsz olvasni? Nagyon sok érdeklődési területtel kapcsolatos csoportot találhatsz a közösségi oldalakon, ahova az emberek azért lépnek be, hogy hobbijukról írjanak vagy tájékozódjanak. Érdemes ezeket is megnézned, hiszen a közös érdeklődésű emberekkel könnyebben is megtalálhatod a közös hangot.

Azzal vigyázz, hogy ismeretleneknek ne ossz meg magadról személyes vagy intim adatokat, az online térben ugyanis sosem lehetsz 100%-ig benne, pontosan kivel is beszélgetsz.

 

A magánynak is lehet haszna

Ha olykor-olykor mégsem elég a virtuális tér vagy a telefon nyújtotta lehetőségek, gondolj arra, hogy a magánynak is lehet haszna. Ilyenkor átgondolhatod, ki is vagy te valójában, mik a terveid az életben, miket tehetsz azért, hogy eléd azokat. Találhatsz egy új hobbit vagy esetleg egy új sportolási lehetőséget. És maradj pozitív: minden rendben lesz.

Ezt olvastad már? A koronavírus tönkretette az egyéjszakás kalandokat?

Dóri

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta