Magyar delegáció a MIDEM-en

Rovat

Megosztás

A cannes-i MIDEM az európai zeneipar legfontosabb eseménye: idén ötvenegyedszer rendezik meg. Június 6. és 9. között ezernyi zeneipari szakember találkozik a dél-francia városban. A Cseh Tamás Program támogatásával tizennyolc fős magyar küldöttség vesz részt az idei MIDEM-en.

A Cseh Tamás Program nemzetközi ernyőbrandje, a HOTS 18 fős delegációt szervezett a 2017-es MIDEM-re. Az éppen most, június 6. és 9. között megrendezett eseményre a magyarországi delegáció standdal és előre leszervezett villámtárgyalásokkal, úgynevezett speed meetingekkel készült. A Cseh Tamás Program, illetve a HOTS történetében először nem előre összállított lista alapján alakult ki a delegáció, hanem még áprilisban rövid szakmai programmal lehetett jelentkezni a részvételre. A jelentkezőknek a Cseh Tamás Program részfinanszírozza a konferenciajegyét és szállását.

A delegációban jóformán minden zeneipari szakterület képviselteti magát: zeneértékesítők és showcase-szervezők (például az Eastaste), online disztribútorok (WMMD), jegyértékesítők (Tixa), több kiadó és label, fesztiválszervezők, promóterek. A mai napon zajlik a “Meet the Hungarians” elnevezésű villámtárgyalás-sorozat, amely valószínűleg jelentősen szélesíti a magyar delegáltak nemzetközi kapcsolatrendszerét.

 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta