Magyar Nap Malawiban – pogácsa és gulyás volt a menü

Rovat

Megosztás

Magyarországot bemutató kulturális és gasztronómiai napot szervezett az Afrikai Malawiban a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ – adta hírül az MTVA Világhíradó című műsora.

“Gulyáslevessel, hamuban sült pogácsával és Túró Rudival várják a vendégeket Malawiban, a Magyar Napon” – mondta az afrikai országból bejelentkezve Kiss Róbert Richard, turisztikai szakújságíró. A megjelentek izgalmas filmet láthattak a disznóvágásról és a pálinkafőzésről, és megismerkedhettek a magyar zene világával is.

Szeremley Csaba, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ igazgatója elmondta, legfontosabb küldetésük, hogy a  magyar vállalkozások számára új piacokat biztosítsanak. Szíjjártó Sarolta, a Magyar Afrika Társaság jószolgálati nagykövete szerint a Magyar Napnak nem csupán a gazdasági együttműködés ösztönzése az egyetlen pozitív hozadéka, hanem az is, hogy a helyiek megismerhetik a Magyar Afrika Társaság humanitárius tevékenységét.

A gulyás előkészítése közben egy kisfiú megvágta magát krumplipucolás közben, az ő sebét el kellett látnia azoknak a magyar orvosoknak, akik a 12. orvosmisszió tagjaként Malawiban tartózkodnak. Az egészségügyi  szakemberek azonban nem csupán orvosi minőségükben voltak jelen az eseményen, hanem  a pogácsasütésben is segítettek.

A videót ITT tekinthetitek meg.

Kép: Dr. Kiss Róbert Richard

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta