Manó konyhája – 2. rész – Az őzpörkölt

Rovat

Megosztás

Manó tanácsai:
Hozzávalók 3kg őzhöz:
3kg őz/szarvas hús
15dkg zsír
5db vöröshagyma
3-4 db sárgarépa
6-7 db (1kg) krumpli
7dl száraz vörösbor
4l víz
5 evőkanál só
2 evőkanál pirospaprika(csemege)
1 tubus (250ml) pirosarany (csemege)
Gulyaskrém(opcionális)
Oregánó ízlés szerint
5db babérlevél
Egy marék szemesbors
1evőkanál őrölt bors
1 teáskanál fehérbors
200ml mustár
Elkészítés:
A zsírt egy nagyobb lábasban odarakjuk és felolvasztjuk. A már olvadt és forró zsírba belerakjuk a felkockázott hagymát, pároljuk és amikor már üveges a hagyma hozzáadjuk a pirospaprikát. Szinte egyből hozzáadjuk a húst (a legjobb ha felkockazzuk előtte, én a videóban csak azert használtam csontos húst, mert ilyet kaptam). Felöntjük a húst annyi vízzel, hogy ellepje es hozzáaadjuk a bort (belemehet az egész üveg) fedoalatt főzzük kb 40-50 percig és utána hozzáadjuk a fűszereket. Ezután fedő nélkül tovább főzzük. Amikor a hús már vaj puha, belerakjuk a mustárt és a pirosaranyat, majd a zöldségeket. Ezekkel együtt tovább rotyogtatjuk, amig a zöldségek is megfőnek. Ezután tálaljuk, kenyérrel ajánlom.
https://www.youtube.com/watch?v=1XeAEae5uBU

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta