Már a 12-15 éveseknek is lehet időpontot foglalni oltásra

Rovat

Megosztás

A kormány döntése értelmében június 10-től már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Ha a szülő saját e-mail-címével már korábban regisztrált oltásra, akkor a gyermek regisztrációjához új e-mail-címet kell létrehoznia.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online időpontot foglalni kórházi oltópontra az eeszt.gov.hu honlapon. Ez esetben a regisztrált gyermek TAJ-számával tudnak belépni az időpontfoglalóba.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges.

A háziorvos és házi gyermekorvos is természetesen olthatja ezt a korosztályt, ha praxisában összegyűlik annyi oltandó gyermek, amellyel egy ampulla Pfizer vakcina kinyitása esetén oltóanyag nem megy kárba (egy ampulla Pfizer vakcinából 6 fő oltható).

Az oltás időpontjára kérik, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Szülői hozzájáruló nyilatkozat ITT elérhető.

Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni.

Megkérdeztünk titeket! Többen szavaztatok eddig arra, hogy NEM oltatnátok be magatokat!

Ti beoltatnátok magatokat?

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta