Már automatából is piálhatnak az oroszok

Rovat

Megosztás

Vajon mit szólnánk, ha az egy decis Unicumot a közterek automatáiból is beszerezhetnénk? Oroszországban a szívbarát galagonyatinktúrát árulják így fillérekért. Az alkoholtartalma 70 százalék.

Nemcsak pletykák, de dokumentumfilmek is szólnak a pancsolt szeszek oroszországi kultúrájáról. Minél szegényebb valaki, annál gyakrabban él kétes eredetű alkohollal, patikaszerekkel vagy akár tisztítószerekkel.

Ezen a nyugati szankciók és az alacsony olajár okozta súlyos gazdasági recesszió sem segít. Az egészségügyi minisztérium friss moszkvai adatai szerint a megkérdezettek 13 százaléka maga is rendszeresen nyúl az alkoholtartalmú gyógyszeres üvegekhez, újabb 12 százaléka pedig ismer olyat, aki ezt teszi- írja a Globoport.hu. 

Most a kalugai automaták is segítik őket. A Bojarka24 a galagonya tinktúra decijét mindössze 20 rubelért (88 forint) adja – számolt be a Kaluga24 tévé. A leginkább likőrhöz hasonlítható ital 70 százalékban etilalkoholt tartalmaz. Bár köztudottan nagy barátja a szívnek, a jelen gazdasági helyzetben nem feltétlenül csak a szívbetegek fognak az automaták előtt toporogni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta