Másfél éves kényszerszünet után újra MondoCon a Hungexponál!

Rovat

Megosztás

Anime, Manga, japán játékok és fantázia, avagy a felújítás miatt kicsit nehezebb körülmények között, de szokás szerint rengeteg résztvevővel megrendezték a 2021 évi nyári MondoCont, íme a rendezvény pillanatai!

Etlinger Edmond, a Mondocon sajtófőnöke elmondta, mind a résztvevők, mind a szervezők nagyon várták már az újabb személyes találkozást. A másfél év alatt csak online tartották a kapcsolatot,de még így is rendeztek “versenyeket” (cosplay, szinkron, rajz), folyamatosan tették fel az új anyagokat, filmeket, anime-ajánlókat.

Edmund elmondta, a mai esemény iránti érdeklődés hatalmas, hiszen gondoljunk csak bele, hasonló kétnapos rendezvény utoljára 2019-ben volt, a tavaly januárit csak egy naposra szervezték. A belépéshez védettségi igazolvány kell, illetve a 18 év alattiak kísérővel bejöhetnek e nélkül is, tehát alkalmazkodunk a hatályos jogszabályokhoz, folytatta.

Az egyik népszerű “megjelenési forma” a free hugs (ingyenes ölelések), mely esetében arra kérték most a résztvevőket, ne legyen “lerohanás” csak közös beleegyezés esetén fizikai kontaktus. A mostani MondoCon-on a régi, bevált programokkal láthatók – magyar és nemzetközi cosplay verseny, karaoke, rajz, szinkronverseny – amit megszokott a közönség.

Láttad már a 161. részt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta