Magyarság magyar szemmel Kárpátalján!

Rovat

Megosztás

Egykor gasztro kalauz jelent meg Kárpátalja ízeiben, most pedig egy igazi útikalauz tárult elénk dr Grezsa István miniszteri biztos kezei közül, többek között, a sajtótájékoztatón megszólalt Mester András is, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnöke, aki szerint nincs környezetvédelmi program a területen, mégis biztonságosan látogatható!

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács 2019-ben határozta el egy Kárpátaljáról szóló útikönyv kidolgozását. Már a borítókép is önmagáért beszél, hiszen a híres beregszászi Rákóczi szobor tárul elénk, amint rápillantunk a könyvre. Na de mi az üzenet? Ahogyan elhangzott a bemutatón, bárki bárhová tartozik a nagyvilágban, egyek vagyunk, mindenki ellátogathat a csodás táj megannyi látványosságához, aki csak szeretne, sőt azt is megtudhattuk, ősztől elérhető lesz a nyomtatott termék mellett az online verzió is!

Mester Tamást kérdeztük, a fiatalok kapcsán milyen szórakozási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet? Ahogyan megtudtuk, a könyv korhatár nélküli, ezáltal a gyerekek is megtalálhatják azokat a helyszíneket, amelyeket az iskolában tanulnak. Több idegenvezetői bizottság szervez kidolgozott programokat, melyek a szervezet honlapján megtalálhatóak. Lekvárfőzés, különböző kézműves foglalkoztatások és megannyi attrakció, melyek kifejezetten segítik elengedni a gyermeki kreativitást.

„Nincs szelektív hulladékgyűjtő telep! ”

Habár nincs sok környezetvédelmi lehetősége Kárpátaljának, ettől függetlenül a könyv próbálja felhívni a figyelmet a tömeges összefogásra a természettel kapcsolatban. Az elnökség döntése alapján mindenképpen terveznek hasonló programot, ám eddig még nem érkezett támogatás. Ettől függetlenül Kárpátalja biztonságos, nyugodtan látogatható, a területi értékek önmagukért beszélnek, éppen ezért a könyv szeretné összefogni a magyarokat, újra feleleveníteni a hagyományokat, s az elfogadás jegyében igazi vonzerőt képviselnek a könyvben található képek is. Vidéki történelem, népszerű nevezetességektől a nem ismert területekig minden IS olvasható a kiadásban.A Kárpátalja magyar szemmel útikönyv megszületését dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatta. A Miniszteri Biztosság fontosnak tartja, hogy Kárpátalja természeti értékei, és épített öröksége a határ menti turisztikai desztinációkat kiegészítve önálló egységként is minél több emberhez eljusson.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta