Maszturbálás, mint megcsalás?!

Rovat

Megosztás

Napjainkban az önkielégítés egyre kevésbé számít tabunak, ám párkapcsolati fronton továbbra is súlyos kérdőjelek, bizonytalanságok tapadhatnak hozzá. „Nem vagyok elég jó neki? Rossz velem a szex? Másra gondol közben?” – és még lehetne fokozni, ám ahelyett, hogy segítenék az ördögöt a falra festeni, beszéljünk erről egy kicsit mélyebben. Megcsalásnak számít-e a maszturbálás?

A válasz egyszerű: nem, vagy nem egészen.

Tény, hogy a párkapcsolatban végzett önkielégítés egyik legfőbb hátulütője, hogy hordozhatja magával azon előfeltevésünket, hogy a maszturbáló fél elégedetlen a másik szexuális teljesítményét illetően. Ez azonban nem szabadna, hogy automatikus legyen, hiszen az önkielégítésnek számos előnye lehet egyéni, de akár párkapcsolati szempontból is.

Mielőtt azonban kitérnénk a maszturbálás konkrét pozitívumaira, lenne itt egy fontos kitétel, amit mindenképp érdemes lenne tisztáznunk. Ahogyan arról előző cikkemben is írtam, a felek közti kommunikáció nélkülözhetetlen tényezője a minőségi szexuális együttlétnek. Ez szorosan összefügg az önkielégítés témakörével is, hiszen ha elakadást észlelünk az ágyban, nem nyújthat valódi, hosszútávú kielégülést számunkra, ha a gatyánkba vagy bugyinkba menekülünk.

Valójában a maszturbálás, mint az önismeret egy élvezetes formája, hozzásegíthet minket az együttlét harmonikusabbá tételéhez. Testünk, illetve vágyaink kiismerésével ugyanis hasznos tudás birtokába kerülhetünk, mely az intimitás új dimenzióiba vezethet át bennünket. Ehhez azonban a felek közti nyílt kommunikáció, illetve megértés szükségeltetik.

Merjük megmutatni, hol és hogyan élvezetes számunkra az érintés.

És, ahogy ígértem, néhány érv az önkielégítés javára:

  • Testünk, szexuális igényeink felfedezésének egy lehetséges módja.
  • Oldja a fizikai és érzelmi feszültséget.
  • A felszabaduló hormonok fokozzák a boldogságérzetet, és az önbizalmat.
  • Csökkentheti a szorongás, depresszió kialakulásának esélyét, valamint a már meglévő tünetek intenzitását is enyhítheti.
  • Élénkíti a vérkeringést.
  • Növeli az általános libidót.

Mint láthatjuk, a maszturbálás lehetőséget nyújt a társas együttlét, a felek közti intimitás magasabb szintre emeléséhez. Emellett egyéni szinten is számos pozitív hatással bír, mégis azt tanácsolnám, hogy amennyiben kellemetlenül érint titeket párotok önkielégítési hajlama, merjetek neki az érzéseitekről beszélni.

Téged zavarna, ha a párodról kiderülne, hogy rendszeresen maszturbál?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta