Matematikával folytatódnak az érettségi vizsgák

Rovat

Megosztás

Folytatódnak a megmérettetések, ugyanis reggel 9 órakor startol a matekérettségi. A tegnapi középszintű magyar írásbeli több szaktanár szerint is teljesen jól teljesíthető volt.

Drahos Józsefné, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium magyar munkaközösségének vezetője gondolatai szerint az idei magyar írásbeli érettségin egyértelmű, jól teljesíthető feladatokat kaptak a diákok, és a gyengébb tanulók is választhattak olyan feladatokat, amelyeket sikeresen meg tudtak oldani. A legnépszerűbb mind közül Szabó Magda novellájának elemzése volt.

Ma matematikából vizsgáznak a végzős diákok méghozzá 9 órakor startol a rajt. A vizsgázóknak középszinten 180 perc áll a rendelkezésükre az írásbeli vizsgákra. Na de mégis milyen feladatokra számíthatnak a diákok?

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg. Az I. lap az alapfogalmaké, a definícióké, az egyszerűbb feladatoké. A II. feladatlap két részre oszlik majd. Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, melyek közül a vizsgázónak kettőt kell teljesítenie.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. Szintén két részből áll a feladatsor, a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg a részeket. Az I. rész négy feladatból áll, ezek több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. rész öt, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell megoldania.

Miket is vihetünk magunkkal a vizsgára?

 Vizsgázónként megengedett segédeszközök: függvénytáblázat,zsebszámológép,körző,vonalzó, szögmérő.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra – a reggel 8.00, illetve 9.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14.00 órakor. 

Hajrá skacok, sok sikert kívánunk nektek ma is!

Főkép: -MTI-

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta