A McDonald’s szívószálai az anyatejes táplálkozást imitálják

Rovat

Megosztás

A japán McDonald’s egészen zavarba ejtő dologra hívta fel a figyelmet: az étteremlánc szívószálai úgy vannak kialakítva, hogy olyan sebességgel jöjjön belőle a shake, mint az anyatej a csecsemőknek.

Igen, ezt mostantól képtelenség lesz elfelejtenünk, és igen, direkt ezt a hatást akarták elérni. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez csupán a japán McDonald’s éttermekre vonatkozik vagy országtól független a dolog. Mindenesetre kétségtelen, hogy soha többet nem leszünk képesek ugyanúgy nézni az ízletes mekis shake-re, ahogy eddig-  írja a Globoport.hu.

Az étteremlánc japán alapítója, Den Fujita még korábban írt egy könyvet, amelyben röviden el is magyarázta, miért jó ez nekünk (vagy inkább nekik).

“Amikor az emberek isznak valamit, a legboldogabb érzést az a sebesség okozza, amellyel még csecsemőként találkoztunk szoptatásnál. Ezért aztán a McDonald’s szívószálait úgy alakítottuk ki, hogy ugyanezt a sebességet imitálják”

– írta Fujita.

Az első számú probléma, hogy a legtöbb ember alapvetően nem fogja kipróbálni mind a két dolgot (szoptatás, mekis szívószál) olyan rövid időintervallumon belül, hogy egyértelműen meg tudja állapítani, ugyanolyan sebességgel jön-e a kettő. Ha valaki mégis megtennéd a tudomány nevében, akkor kérjük, számolj be tapasztalataidról.

A McDonald’s szívószálai az anyatejes táplálkozást imitálják
Ezek után a kedvenced lesz a shake?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,905RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta