Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Megismerheted Dánia lenyűgöző csodáit

Megismerheted Dánia lenyűgöző csodáit

Dánia nevezetességeit nehéz lenne egy lapra vetni, annyi látnivaló van ebben a skandináv országban, de ha már mi magunk nem tudjuk eldönteni, hogy merre induljunk, akkor az Inforádió Világszám műsora biztosan segítséget nyújt ehhez, méghozzá Dr. Kiss Róbert Richard vezetésével.

Az Amalienborg palota, vagyis a dán királyi család téli rezidenciája. Képzeld csak el, milyen lehet ezen a fennkölt helyen tölteni a telet egy gyönyörű kandalló és egy finom kakaó kíséretében – engem már pusztán a gondolat is lenyűgöz.

A palotát köralakban építették föl, és a kör minden egyes pontján egy emelvény, épület csúcsosodik, a kis utcákat pedig sugárirányban lehet elhagyni, de egy csodaszép szökőkút is keresztezi a látogatók útját.

Ellátogatva ide, nem csak az Amalienborg palotát csodálhatod meg, de A kis hableány szobrát is, amely valódi turista látványosság Dániában. Pár évvel ezelőtt még a japánok ki is bérelték, hogy egy ideig Tokióban gyönyörködhessenek benne az emberek.

A koppenhágai Operaház szintén innen nem messze található, amely főleg este, kivilágítva a leggyönyörűbb. A dánok állítják, hogy ez a világ egyik legmodernebb operaháza.

A Rosenborg kastély szintén nagy nevezetesség. Bár nem monumentális nagyságáról híres, a műsorvezető szerint mégis szebb a királyi palotánál. A kastély látogatásához valóban nem olcsó a jegy, de sok különlegesség fedezhető fel itt. Látható a trónterem, a királyi lakosztály, a gyönyörű és egyedi bútorok, valamint a kincseskamra meseszép ékszereivel. Parkjánál előszeretettel gyűlnek össze, a közeli szökőkútnál pedig, minden szemérmesség nélkül fürdenek az emberek. 🙂

A főutcáknál szuvenír boltok várják a turistákat. Koppenhágában, a város szívében, betérhetnek az utazók a Tivoli vidámparkba.

Ez még nem minden! Dánia híres sportlétesítményeiről, akárcsak arról a múzeumáról, ahol rekordjaikat tartják számon, hiszen mint ahogyan azt már korábban említettem, a dánok sok mindenről szeretik azt hinni, hogy a legtöbb dologban ők voltak az elsők. 🙂

Ha valaki inkább a kultúrák kedvelője, akkor a színházai és a Nemzeti Múzeuma is nagy élményt tud nyújtani, utóbbinál a vikin. hagyományokkal, és a skandináv országok történelmével is megismerkedhetnek a turisták. A Christiansborg, azaz a dán parlament pedig szintén egy olyan nevezetesség, amit érdemes megtekinteni.

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Dánia #2
Én Dániában a legszívesebben...

 

Fotók: 1zoom.me, http://esctoday.com/, http://fullhdwp.com/, http://hdwyn.com/

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share