Melyik a legfontosabb? Siker, pénz, népszerűség?

Rovat

Megosztás

Pénz, siker, népszerűség: neked mi jut eszedbe e szavak hallatán? Mi Barbee-val beszélgettünk, mit jelent számára és mennyire fontos ez a három dolog az életében.

Van, akit a hírnév és a siker jobban vonz, mint maga a pénz, ami esetlegesen vele jár. Van aki nem vágyik gazdagságra, hatalomra, hanem az a siker számára, ha személyes életútján eléri a céljait. Lehet valaki híres és megbecsült egy fillér nélkül is, és persze elérhet nagy dolgokat az életben a pénznek köszönhetően, holott nála érdemesebb embereknek járna népszerűség. Már Bulgakov is megírta, hogy a szórakoztatóipar nagy emberei dőzsölnek, míg az igazi művész nyomorban tengődik.

Mennyire fontos neked ez a három dolog?

Szerintem mindhárom nagyon fontos dolog az ember életében, az enyémben is természetesen, bár a hírnév része kissé átfogalmazódott bennem az évek alatt. Elég sok közegben megfordultam, rengeteg embert megismertem, elmélyültem a szakma legmélyebb bugyraiban is, és azt kell mondjam, nem feltétlenül vágyom arra, hogy minden egyes ember kenje-vágja, hogy ki vagyok. A zenémet persze szuper, ha minél többen dúdolják, de nem biztos, hogy az a jó, ha minden sarkon megismernek.

Mi kell a sikerhez a tehetségen és a kreativitáson kívül?

Pénz 🙂 Viccen kívül, maga az éneklés is egy befektetés. Fontos képezni magunkat, hisz jó pap holtig tanul, illetve a videoklipek, a sminkes, a fodrász, a menedzser, vagy akár csak ha zenészekkel dolgozunk együtt mind pénzbe kerül, mert mindenki pénzből él. Ugyan lehet kisebb költségvetésből is építeni karriert, de ahhoz rendkívül kreatívnak kell lenni.

Működik a siker és hírnév pénz nélkül, vagy ér valamit a pénz siker és hírnév nélkül?

Ez eléggé szubjektív, ugyanis ismerek olyanokat, akik tele vannak pénzzel, mégsem lettek sikeresek, mert hiányzott belőlük az a plusz, ami ehhez kell. Semmire sem mentek pénzzel. De ismerek olyat is aki a nulláról indult, és szinte 0 forintból építette fel a karrierjét. A lényeg viszont az, hogy ne kimondottan a pénzért csináljuk. Ha csak azért lesz valaki zenész, az régen rossz. Vannak ugyanis időszakok, amikor nem a legjövedelmezőbb “állás” ez, olyankor csakis a zene szeretetére hagyatkozhatunk. Kellő alázattal pedig megterem majd a sok munka gyümölcse. De a három dolog mindenképpen együtt tud jól működni, azonos szinteken persze.

Téged mennyire tesz boldoggá a pénz? Sokan mondják, hogy a pénz nem boldogít, viszont lehetővé teszi, hogy a vágyaid után menj, ami pedig már azzá tesz.

Aki szerint a pénz nem boldogít, hazudik. 🙂 Én olyan családban nőttem fel, ahol igencsak ki volt számolva mindig is a havi büdzsé, és nem tehettünk meg mindent, mert nem volt annyi pénzünk. Ezáltal viszont megtanultam értékelni, beosztani a pénzt. Azóta is, ha kicsivel nagyobb összeget kapok sem kezdem el szórni, mert ott van a fejemben, hogy milyen is az, ha nincs. Az viszont tény, hogy nagyon szeretek vásárolni, és ugyebár semmit nem adnak ingyen.. 🙂 De, ha csak az éneklést vesszük, ott is van rengeteg olyan dolog, eszköz, amit ha szeretne az ember, félre kell tennie egy kicsit rá. Ugyanígy, ha szeretnék egy menő videoklipet, arra bizony félre kell tennem, hogy a díszlettől a ruhákon át az utómunkáig minden olyan legyen, mint a profik világában. Szóval igen, a pénz boldogít, de főleg akkor igazán, ha keményen megdolgozunk érte.

Mire lehet és érdemes használni a hírnevet a saját érdekeiden túl?

Felhívni az emberek figyelmét fontos dolgokra. Mivel elég sokan követik a mindennapjaimat, főleg a szociális média segítségével, így nagyon ügyelnem kell arra, hogy példát mutassak az embereknek. Ezért is szoktam jótékonykodni, olyan nemes célok mellett kiállni, ami mellett a rohanó ember elmegy a mindennapokban, pedig néha igenis meg kellene állnunk egy percre, elgondolkodni, segíteni. Erre például tökéletes a hírnév.

 

Borítókép: Tumblr

Fotó: Barbee hivatalos Facebook oldala

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta