Megtalálhatták, hol nyugszik Marcus Antonius és Kleopátra!

Rovat

Megosztás

A régészek Alexandria mellett sejtik a történelem egyik leghíresebb szerelmespárjának sírját, bár azt még nem tudni, mikor találhatnak rá.

Egyiptomban Kathleen Martinez vezetésével 10 éve folyik egy ásatás, amelytől a többi között azt remélik, hogy fellelhetik Marcus Antonius római hadvezér és Kleopátra egyiptomi királynő közös sírját. Az Alexandriától 30 kilométerre fekvő Taposiris Magna területén ugyanis egy hatalmas földalatti katakombarendszert és temetkezési helyet tártak fel a kutatók, a híres párt eddig azonban még nem találták meg. A közelmúltban ugyan felröppentek olyan hírek, hogy már rábukkantak a sírra, ezt azonban a Live Science-nek cáfolta Zahi Hawass egyiptomi régész, egykori miniszter- írja a Globoport.hu. 

Több római írásos emlék utalt rá, hogy Julius Ceasar unokaöccse, Octavianus római császár gondoskodott Kleopátra és Marcus Antonius temetéséről, de a Kr. e. 30-ból származó érmeleletek, mellszobrok és más ábrázolások is azt a reményt keltik a régészekben, hogy a helyszínen temethették el a szerelmespárt. Kleopátra és Marcus Antonius élete tragikusan ért véget, mindketten öngyilkosságot követtek el. A hagyomány szerint Kleopátra kígyóméreggel, Antonius pedig egy tőrrel vetett véget életének.

Farmosi Nóra

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta