Melyik a világ legromantikusabb szállodája?

Rovat

Megosztás

A franciaországi Bretagne-ban található a világ legromantikusabb szállása. A Louët-szigeten található szálloda Carantec városától alig fél kilométerre terül el. A szigeten egy XIX. században felhúzott világítótorony is elhelyezkedik, korábban pedig a mellé épült házban éltek a világítótorony üzemeltetői.

Dr. Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró az M1 Ma reggel című műsorában mesélt arról, hogy tulajdonképpen teljesen elterjedt szokás az a nagyvilágban, hogy világítótornyok épületeit turistaszállássá alakítják át, és kiadják az odalátogatóknak.

A legfontosabb kérdés persze, mint mindig, hogy mennyi az annyi.

“Naponta körülbelül 60.000 forint, és két éjszakára adják ki, tehát olyan 120-130.000 forint két éjszakára ezen a szigeten az ottalvás.”

– meséli dr. Kiss Róbert Richárd.

A szálláson nincs melegvíz és mosdó, az ügyes-bajos dolgainkat házon kívül kell elintézni, a sziget időjárási körülményei is neccesek, hiszen folytonos fullasztóan erős szél fúj az arcunkba, tehát a turisztikai szakújságíró szerint nem éppen ez a legromantikusabbnak kikiáltható hely a világon.

De akkor például Magyarországon melyik az a legromantikusabb hely, amely könnyen finanszírozható is?

A turisztikai szakújságíró szerint a Tata mellett található Által-ér például remek helyszín lehet a romantikázáshoz: sétálgatni lehet, aranyos teknősök élnek ott, horgászok ülnek a parton, “vadregényes” erdőcskék találhatók ott.

 

Borítókép: Origo

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta