Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Menstruációs parák és megoldásuk

Menstruációs parák és megoldásuk

Piros betűs ünnep, Mikulás, karmazsin dagály, paradicsomérés. A menstruációra rengeteg kifejezés létezik, de  a lényeg ugyanaz marad: nehéz napok, amiken jobb minél hamarabb túlesni. De hogyan?

Egyikünk teste sem egyforma, így a menstruációt is másképpen éljük meg, mi nők. Van, aki szinte észre sem veszi és máris vége. Nem kell gyógyszerekkel és melegítő palackkal felvértezve átszenvednie magát azokon a napokon. Őket irigyli a többség. Hiszen sokan szenvednek elviselhetetlen görcsöktől, de ez még nem minden. Ott van az az egész napos tompa fáradtság, amikor legszívesebben ki sem kelnél az ágyból, arról nem is beszélve, hogy a vérzés néha már a Niagarát megszégyenítő bőséggel örvendeztet meg. A kiborító hangulatingadozásokról és azokról a fránya pattanásokról pedig már ne is beszéljünk. Ide gyors és azonnali megoldás kell.

Fáradtság

A hormonok aktívkodásának, a vérveszteségnek és a víz visszatartásnak köszönhetően úgy érzed magad, mint akin átment egy úthenger. Szívesen átmennél Csipkerózsikába és aludnál egy hétig egyhuzamban. Segíthet, ha mielőtt megjön kerülöd a cukros ételeket és felkészíted a testedet egy kis testmozgással, így elraktározol némi energiát, mire kopogtat a Mikulás.

Görcsök

Ez nem a feszülős rucik ideje, hiszen úgy érzed magad, mint egy léggömb, ráadásul görcsöl is a hasad. Figyelj arra mit eszel és a tünetek enyhíthetőek. Kerüld a sok sót, cukrot és koffeint, de igyekezz minél több rostot enni. Meghálálja majd a szervezeted.

drunk tired sorry sleep kristen wiig

Pattanások

Mindig a legrosszabbkor. Vértezd fel magad vitaminokkal és tarts egy kis extra gyümölcs és zöldség kúrát. Beiktathatsz mélytisztító arcápolást is. Hidratálj! Időzítsd a mensi előtti hétre, hogy a bőrödnek legyen ideje feltöltődni.

Stressz, szomorúság

Nem elég, hogy menstruáció közben és előtt feszültebb vagy, mindentől egyből a plafonra mászol, de érzékenyebb is. Ilyenkor valahogy melankolikusabb, szomorúbb az ember lánya, mindent sötétebben lát. Segíthet egy kis könnyített jóga. A mély, egyenletes légzés a göcsökön is javít. A fejen állós pózokat természetesen kerüld!

mrw period

Mensi parák
Téged mi visel meg legjobban?

Képek: giphy, thelogicanindian

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share