Mentők vitték el a műsorvezetőt. Veszélyes helyszínek II.

Rovat

Megosztás

Vadászgépek, útlezárások, géppisztolyos katonák, tankok és az izraeli kórház. Személyes élménybeszámolók Dr. Kiss Róbert Richardtól a péntek esti Inforádióban.

Sokan vélik Izraelt veszélyesnek utazás szempontjából, és bár nem tévednek nagyot, azért ennek az országnak is vannak olyan területei, ahová érdemes kimenni.

tel-aviv_14401

Dr. Kiss Róbert Richard két dolgot mindenképpen meg szokott csinálni, amikor Izraelbe érkezik. Először is aprót ad az utcákon rohangáló gyerekeknek, hogy ők vigyázzanak az autójára. Másrészt pedig papírra írja ki a következő szöveget, amit aztán elhelyez a kocsi belső ablakán: „We are tourists” (Turisták vagyunk). Hasznos tanácsok ezek egy műsorvezetőtől az biztos.

Tudtad?

  • Jeruzsálemet negyedre osztják.
  • A keresztény negyed központja a Szent Sír-bazilika. Itt található az a barlang, ahová Jézus testét fektették.
  • A Szent Sír bazilikából el lehet jutni a Golgota hegyig, ahol Jézust keresztre feszítették.
  • A Golgotát elhagyva zarándokokkal és fiatal katonákkal lehet találkozni, akiket géppisztollyal őriznek védelmük érdekében.
  • A Keresztény negyed kifejezetten zsúfolt a karácsonyi ünnepek alatt, akárcsak a Betlehem Templom.

 

Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_IAF_Flight_for_Israel's_63rd_Independence_Day

Nem mindennapi élmény, ha valakinek a feje felett vadászgépek haladnak el, ahogyan az sem, ami ezek után következett:

Dr. K. R. R. „Dermedten hallottam, hogy a fejünk felett elhúz egy vadászgép. Volt egy nagy detonáció, és még az utat is aláaknázták. Az akció közben folyamatosan tüzeltek a merénylők egy személyautóra is, a buszra is kézifegyverekből. Aztán jöttek az Izraeli helikopterek, üldözni kezdték a merénylőket, majd megindultak a vadászgépek válaszcsapásra. Mi távolabb voltunk szerencsére a támadás helyszínétől, de szintén ezen az autóúton és ott rostokoltunk. Géppisztolyos katonák százai vettek minket körbe, az autókat ellenőrizték, és tankok mozogtak a sivatagban. Elfogyott a vizünk, és annyira rosszul lettem a melegben, hogy felkerestünk egy ambulanciát egy lakott településen. Mentő vitt a kórházba. Egy helyen megálltunk, majd átpakoltak engem egy másik rohamkocsiba. Szerencsére aztán a kórházban közölték, hogy szerintük nincs komoly bajom. ”

 

Amellett, hogy Izraelnek van egy ilyen komoly oldala, a humor is megtalálható ott. A rendőrök gumibotjaira a következő felirat volt felírva: „Izrael szeret Téged” és egy pólóra pedig az, hogy „Ne félj USA Izrael mögötted áll”.

Tudtad?

  • A Holt-tenger érdekessége, hogy jóformán minden lebeg a tetején a nagy sókoncentráció miatt. Az iszapnak is gyógyító ereje van, de vigyázni kell, hogy a víz ne menjen az ember szemébe és ne érintsen felsértett bőrt.
  • A Holt-tenger környékein komolyan veszik a hétvégéket, ilyenkor a legtöbben pihennek, nem dolgoznak, és olyan mintha megállt volna az élet.

 

Izrael
Te kiutaznál Izraelbe?

 

Fotók:
m.cdn.blog.hu
karolinrealestate.com
upload.wikimedia.org

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta