Mentsük meg a bébifókákat! – Nemzetközi fókavadászat-ellenes nap

Rovat

Megosztás

Megfizethető áron hozzájutni a legmárkásabb ruhákhoz, kabátokhoz, cipőkhöz és kiegészítőkhöz, nem minden, főleg ha ezen árukért tömegével mészárolják le a fókabébiket – küzdj a fókakínzások ellen, és csatlakozz te is a Nemzetközi fókavadászat-ellenes napjához!

„A bébifóka kivégzője szemébe néz. A férfi tekintetében alig látszik érzelem, amikor erőteljes csapást mér a hatalmas bunkósbottal az állat fejére. A fóka nyöszörögve elterül a jégen, ömlik a vér az állkapcsából és az orrából. De még nem pusztult el, így a fókavadász még négy alkalommal emeli fel a botját, mielőtt egy hakapik nevű jégcsákányt akasztana az állat bőre alá, hogy elvonszolja a hajóhoz.

De ez a barbár módszer nem elég ahhoz, hogy az állat elpusztuljon. Néhány perccel később a fókakölyök még mindig rángatózik, miközben gyilkosa végigvonszolja a havon. Szemmel látható, hogy az állat iszonyúan szenved. A fókavadász újabb három csapást mér az állat fejére.

Azért imádkozom, hogy a bébifóka még azelőtt elpusztuljon, mielőtt megnyúzzák, de ezt innen – ahonnan az egész kegyetlenkedést végignézem – nehéz megmondani.”

–          Részlet Phil Jenkins feljegyzéseiből, aki szemtanúja volt a kanadai fókavadászatoknak.

A Sea Shepherd Conservation Society 2005-ben hirdette meg először a Nemzetközi fókavadászat-ellenes napot, amelynek hivatalos dátuma március 15-e.

Céljuk nem más, mint hogy felébresztve az emberekben a nemzetközi összefogást, együtt harcoljanak a kanadai fókavadászatok ellen.

Hiába szólalnak fel az európai, és a brit politikusok minden évben a kegyetlen kivégzések ellen, a jelenlegi szabályzások még mindig nem tiltják a fókák kivégzését.

Az utóbbi években annyiban lett más az eljárás, hogy a vadászoknak el kell kábítaniuk a fókákat, majd meg kell győződniük arról, hogy az állat nem érez semmit. Ezt követően vághatják át az uszonyuk melletti artériákat, hogy kivéreztessék őket. Miután ez megtörtént, a fókát megnyúzhatják, hogy bőréből terméket készíthessenek.

https://www.youtube.com/watch?v=HRb7B9fPhfA

Tudván ezt, ki lenne az, aki szívesen hordana valódi bőr ruhát, vagy ki díszítené házát fókabőr szuverénekkel?!

Igazi bőrruhák
Te hordanál igazi bőrruhát?

 

Fotók: alifeoftravel.com, binscorner.com, www.funnyjunk.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta