A meztelen igazság a Disney hercegnőkről!

Rovat

Megosztás

Disney klasszikus meséiben adott egy szépséges, bajba jutott hercegnő, aki várja daliás megmentőjét! Miről árulkodik mindez? Mire tanítanak meg minket ezek a mesék?

Mi a hercegnők történetének tanulsága? Vigyázat! A meztelen igazságról van szó!

Hófehérke

Fotó: disneymesekklubja.network.hu

Hófehérke a törpéknél keres menedéket a gonosz mostohájától, aki meg akarja öletni, és aki végül megmérgezi egy almával. Tehát szépnek lenni is szívás lehet, és bár esetleg még jó is lehetsz, de akkor is a halott szádra adott csók oldhatja meg az összes problémádat.

Hófehérke: Borzasztó olyan szépnek lenni, hogy a többi nő annyira féltékeny legyen rád, hogy ki akarjon nyírni ezért. De ne félj: ha szépségeddel meghódítasz egy férfit, akkor ő meg fog védeni.

A kis hableány

Fotó: popsugar.co.uk

A kis hableány az emberi világ megszállottjaként, miután megmenti annak életét, szerelembe esik Erik herceggel. Ezért emberi lábakra cseréli el gyönyörű hangját. Innentől kezdve nem tudja elmondani még Eriknek sem az igazságot arról, hogy ki is ő valójában. De Eriket, úgy tűnik, egy cseppet sem zavarja Ariel némasága.

Ariel: Hagyd el a családod, alakítsd át a tested, és add fel a legnagyobb tehetséged azért, hogy megkapd a férfit, és ez mind rendben is van. Mert amint meglátja a szép arcod, úgy beléd bolondul, hogy csak egy boszorkány átka tudja összezavarni.

Csipkerózsika

Fotó: meseonline.hu

Csipkerózsika kapott jóságot, szépséget és minden jót, de a gonosz javasasszony megátkozta, mert nem hívták meg a keresztelő ünnepségre. Az átok, hogy tizenhat éves korában szúrja meg az úját egy orsóval, és haljon meg. Ezt egy jó tündér az utolsó pillanatban 100 év alvásra mérsékeli. A herceg, aki csókjával felébreszti, éppen a megfelelő férfi lesz a számára.

Csipkerózsika: A szép lányoknak még holtukban is akad egy forró, “királyi” udvarlója.

Hamupipőke

Fotó: filmbook.blog.hu

Hamupipőke a mostohaanyjával és két mostoha testvérével él, akik szolgaként kezelik. A jó tündér segítségével eljut a bálba, ahol természetesen megakad rajta a szeme a jó partinak számító, sármos hercegnek.

Hamupipőke: Ha elég szép vagy, megszabadulhatsz szörnyű életkörülményeidtől, hogyha találsz magadnak egy gazdag férfit, aki beléd szeret.

Belle

Fotó: aleteia.org

A szépség és a szörnyetegben Belle apja eltéved az erdőben, és egy csodálatos házban köt ki, ahol a tárgyak életre kelnek, de egy félelmetes szörnyeteg a fogva tartója. Mivel már öreg és beteg, a lánya helyet cserél vele. A szörnyeteg elsőre nagyon utálatosnak tűnik számára, de aztán barátok lesznek. Elég perverz kapcsolatnak tűnhet, de mégis boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Belle: A külső nem fontos, ami számít, az, ami a szívedben van. Kivéve, ha te egy lány vagy!

Jázmin hercegnő

Fotó: starity.hu

Az utcán élő Aladdin találkozik Jázmin hercegnővel, aki éppen elhagyja a palotát, hogy megismerje a világot. Aladdin meg van győződve, hogy a hercegnő nem tudna szeretni egy csóró homleszt, de szerencsére közbelép a Dzsinn aki gazdag és hatalmas Ali herceget varázsol belőle.

Jázmin: Nőként, az (politikai) értéked attól függ, mennyire vagy jó parti.

Forrás: transindex.ro

Főkép: sulibank.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta