Mi a baj? – Semmi!

Rovat

Megosztás

Mi a baj? Semmi. fiúk és lányok is szeretik rögtön ezt rávágni. De miért olyan nehéz megosztani a párunkkal, hogy mi a baj? A barátainkkal sokkal könnyebb, szüleinkkel is akár, de akkor a párunkkal miért nehéz? 

Van, amikor tényleg nincs semmi konkrét baj, hanem csak figyelemre vágynak az emberek. Mindig mosolyog a másik, de most olyan kis durcás, de a válasz a szokásos mi a baj kérdésre csak egy nagy semmi? Akkor ne játssz tovább a telóddal, hanem menj oda hozzá, ölelgesd meg, kérdezd meg, mi volt vele aznap. Sokszor csak annyi kell tényleg, hogy érezze az érdeklődést és a törődést. 

Ha úgy látod, hogy csak rossz napja volt, és a semmi mást, csak annyit jelent a rossz kedve, hogy minden valahogy rosszul alakult aznap, adj neki egy kis lelkifröccsöt, dicsérd meg, milyen csinos ma, milyen jól néz ki, kérj tanácsot esetleg olyan témában, amit tudod, hogy szeret. Így érzi, hogy számíthatsz rá és szükséged van rá, attól függetlenül, ha aznap rosszul bántak vele a suliban, vagy munkában.

Amikor tényleg úgy érzed, hogy valami baj van, csak nehezen tudja elmondani, akkor ne erőszakoskodj, ne nyaggasd idegesítően, inkább segíts neki, hogy el tudja kezdeni a mondandóját.

Hívd el, hogy menjetek el sétálni, és akkor tudtok majd beszélgetni, amiről csak szeretne, de ha nem akar, akkor csak hallgatjátok a madarakat, csak mozdítsd ki egy kicsit fizikálisan is abból a szituból, ahol éppen a problémájába merülve ücsörög. 

Légy jó hallgatóság, ha már egyszer elkezdi a mondandóját, ne ítélkezz rögtön, hidd el, nehéz volt neki elkezdnie, ezért támogasd és ha veled van valami problémája vagy a kapcsolatotokkal, akkor is, türelmesen hallgasd meg és ne húzd fel magad.

Fotó: tumblr.com

 

Mi a baj? Semmi.
Te sokszor válaszolod ezt erre a kérdésre?

Borítókép: supervumen.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta