Osztálykirándulás a siófoki Aranyparton? Miért is ne?

Rovat

Megosztás

A Budai Középiskolában, az OTP Fáy András Alapítvány mintaiskolájában jártunk. Spalovszky Csaba Tanár Úrral, a 12. ASZ osztály osztályfőnökével beszélgettünk arról, mit tettek a végzősei azért, hogy az érettségi után felhőtlenül bulizzanak egyet a Balaton partján. 

Az osztály részt vett az OTP Fáy András Alapítványának pályázatán, ahol osztálykirándulást nyert. Mesélnél erről?

IMG_4251Az OTP Fáy András Alapítványa 2014-ben meghirdetett egy pályázatot, ami pénzügyekkel és jövőtervezéssel volt kapcsolatos: milyen lesz a jövő bankolása, hogyan tennénk biztonságosabbá? Nagyon jó eredményt értünk el, másodikok lettünk, és 120 ezer forint értékben osztálykirándulást nyertünk. Úgy hallottuk, nehéz dolga volt a zsűrinek, nem sokon múlott, hogy elsők legyünk.

IMG_4260

Mit tartalmazott a pályázati anyagotok?

Sokat gondolkodtunk a srácokkal a jó megoldásokon, és arra jutottunk, hogy mi lenne, ha például bőr alá épített chipekkel ellenőriznék a személyazonosságot a bankautomaták. De volt olyan gondolatunk is, hogy akár egy bizonyos összeg fölött DNS vizsgálatot is végezne a gép. Csak ugye attól féltünk, hogy így könnyen terjedhetnek a fertőzések, meg akár a személyiségi jogokat is sértheti egy ilyen eljárás. Az embernek kötelessége lenne a vérét adnia a saját pénzért. (nevet)

És mik a tervek, hova utaztok?

A terv az, hogy Siófokra, az Aranypartra utazunk. Az OTP Travel fogja a részleteket megszervezni. Az érettségi utánra tervezzük ezt, mert előtte már nem férne bele egy kirándulás. Itt az érettségi, nagyok a lemaradások egyes tárgyakból nagy a tananyag. Az is szempont volt, hogy az érettségi után már nem kell majd az osztály sarkában lennem állandóan. Előtte viszont Krakkót még beiktatjuk, hiszen a helyi történelem is sokat lendít majd a srácok tudásán.

kozos

Ha erről lemaradtatok, akkor se keseredjetek el, hiszen május 10-ig még jelentkezhettek a Középsuli.hu pályázatára!

Szerettek utazni? Akkor azt se feledjétek, hogy február 28-án fogja ünnepelni 1500. adását a VILÁGSZÁM, az InfoRádió utazási magazinja.Találkozzunk a Symbolban, ahol fergeteges bulival várunk benneteket!

Pályázatok világa
Ti indultatok már valamilyen pályázaton az osztállyal?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta