Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Miért fáj a fejünk, ha jön a front?

Miért fáj a fejünk, ha jön a front?

A fejfájás sokszor megkeserítheti az életünket. Szinte mindenkivel előfordult már. Vannak olyan fejfájások is, amik egyszerűen nem akarnak szűnni.

 

A fejfájás népbetegségnek számít, ami rengeteg embernek keseríti meg a mindennapjait. Egyik leggyakoribb oka a front. Ilyenkor valakinek szinte óramű pontossággal kezdődik el a folyamatos fájdalom a fejében és napokig is eltarthat. Ennek oka nem más, mint a légnyomás változása, amire valaki kevésbé érzékeny, valakinek pedig egyenesen szét akar szakadni a feje.

Szerencsére a front nem mondható annyira rendszeresnek. Nyáron ugyan több van, mégsem mindennaposak. Az erre hajlamosak azonban eléggé megszenvedik azt a néhány napot, amíg elvonul felettünk.

Van ennek egy rosszabb változata is, amit migrénnek hívnak. Míg a frontra érzékenyeken segít egy fájdalomcsillapító, a migréneseknek egyáltalán nem. A migrén egy olyan fejfájás, ami nagyon erős fájdalommal jár és egy egész életen át végigkísérheti az embert. Mindenképpen fel kell keresni egy szakembert, mert magától nem fog megoldódni a probléma.

A front miatti fejfájás kezelhető gyorsan gyógyszerrel, bár figyelni kell a mértéktartásra, mert nem szabad minden alkalommal a gyógyszer után nyúlni, mert tönkre teheti a gyomrunkat. Elsőnek érdemes egy bevizezett rongyot a homlokunkra tenni és egy sötét szobába elvonulni legalább egy órára. Nem egy gyors megoldás, de mindenképpen javíthatunk úgy a helyzetünkön, hogy nem szedünk be kemikáliát.

Az elegendő folyadékpótlás szintén kulcsfontosságú. Sokan egyszerűen elfelejtenek inni a melegben, amitől fejfájásuk lesz és gyógyszerrel akarják orvosolni a problémát, holott teljesen egyértelmű, hogy ki vannak száradva és így jelez a szervezetük, hogy valami nincs rendben vele. Ezt a hibát rendszeresen elkövetik, pedig nagyon is kézenfekvő a megoldás.

Miért fáj a fejünk, ha jön a front?
Neked gyakran fáj a fejed?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share