Miért félünk a szerelemtől?

Rovat

Megosztás

A mesékben a jóképű herceg megmássza az üveghegyet, lekaszabolja a zsarnok sárkányt a számtalan fejével együtt, bátran dacol a nehézségekkel, szemrebbenés nélkül farkasszemet néz a gonosszal, hiszen egyetlen ragyogó cél vezérli: elnyerni a gyönyörű királykisasszony kezét és vele együtt a sírig tartó szerelmet. Boldogan élnek, szeretik egymást, nincs miről mesélni tovább… Tegye fel a kezét, aki ezzel nem ért egyet!

A mesekönyv becsukódik, és minden megy a maga útján tovább, pedig most kezdődik csak igazán a mesélni való. A szerelem az igazi kaland, tele kihívásokkal, akadályokkal, kudarcokkal és sikerekkel. Ez a szövevényes, hosszú út egy életen át csábít minket, sokan mégsem mernek rálépni. Félnek a kalandtól, félnek a szerelemtől.

Vágyni valakire, őrülten akarni a másikat csak a kezdet, a fizikai vonzalmon túl ott rejtőzik a kínzó kérdés: vajon a másik is így érez, viszonzásra találnak az érzelmeink, célba talál-e Cupido nyila? Az elutasítástól való félelmen kívül még ezer másik ok létezik, amely visszafordulásra készteti a kezdetben oly vakmerő kalandorokat. Felfedni önmagunkat, megnyílni a másik előtt, a bizalmunkba fogadni már önmagában félelmetes dolog, melyhez mesehősi bátorság kell. Ledobni a páncélt és védtelenül odaállni a másik elé, vállalva önmagunkat, hibáinkkal, a múltunkkal együtt szépítgetés nélkül hátborzongató.

Aztán ott van a szabadság feladása, a kompromisszumok, a kötöttségek. Ezeket sokan nehezen tűrik el és egy kapcsolatot hajlamosak kalickaként vizionálni, ahonnan már nincs többé menekvés, csak akkor, ha véget vetnek a “szerelemnek”. Az egyik legnagyobb visszatartó erő azonban a szívfájdalom réme. Mindenkit utolér legalább egyszer, a tünetek pedig mindig ugyanazok: álmatlanság, étvágytalanság, betölthetetlennek tűnő űr valahol mellkas tájékon, ugyanakkor szívfacsaró fájdalom, mely minden emlékre, ismerős illatra újabb görcsbe rántja a már amúgy is meggyötört szívünket. Kinek hiányzik ez?!
Az összetört szív a szerelem velejárója, nélküle nem tapasztalnánk meg az éteri magasságokat sem, és felejthetetlen szomorú számok sem születhetnének nélkülük. Melissa Ritter pszichológusnő tanácsa is pofonegyszerű, már biztosan Te is rájöttél: a fájdalom is az élet része, ne féljünk hát szerelmesnek lenni és nekivágni, mert a kaland csak most kezdődik!

Olvass tovább!

Miért félünk a szerelemtől?
Voltál már igazán szerelmes?

Képek: tumblr

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta